Høytider, Påske, Til barna

Påskemarengs

Noe av det aller, aller beste mine barn vet er marengs. De kan ikke få nok av det, selv min datter som ikke er særlig glad i kaker eller desserter blir helt blank i øynene når jeg nevner ordet ‘marengs’. Ekstra stor stas er det når de får være med å forme sine egne marengs 🙂 I helgen hadde vi marengsmaraton hvor vi alle lagde de marengser vi ønsket. Barna lagde regnbuemarengser i alle mulige, og umulige, former og fasonger. Selv var jeg litt mer måteholden i fargene og lagde gule pikekyss og ikke minst verdens søteste kyllinger og høner. Disse kyllingene er superenkle å lage og gjør det lille ekstra  på enhver kake eller dessert du skal servere i påsken. Her deler jeg hvordan jeg lagde disse 🙂

Oppskrift marengs

Lag fransk marengs som i oppskriften nedenfor. Tilsett gul farge i marengsen. Når marengsen er ferdig tar du av en liten ‘dæsj’ som du farger rød eller oransj. Dette skal bli nebb/føtter til kyllingene.

Fordel den gule marengsen i en sprøytepose med en stor rund tipp. Sprøyt ut kyllinger og høner. Fordel oransj/rød marengs i en liten sprøytepose med en liten rund tipp. Sprøyt ut nebb og føtter til kyllingene.

Oppskrift påske marengs

Når marengsene er ferdig stekt tegner du på øyne på kyllingene, varier gjerne type øyne for å få litt mer ‘liv’ i kyllingene. Har du ikke spiselig tusj så kan du farge litt melis med svart farge og sprøyte på med den tynneste tipp’en du har.

Fransk marengs

Ingredienser

  • 100g eggehvite (ca 3 egg)
  • 160g melis

Framgangsmåte

Steg 1 Det aller, aller viktigste når man lager marengs er at man må unngå å få fett sammen med eggehvitene. Det vil si at vi ikke kan ha spor av eggeplomme sammen med hvitene, vi må ha en glass- eller metallbolle (plastboller kan ha et tynt fettlag), og vi må sørge for at visper og bolle er heeelt rene.

Skill eggehvitene fra eggeplommene. Tilsett et par ss av melisen. Visp på medium hastighet til massen begynner å bli hvit og skummet. Tilsett så gradvis litt og litt melis mens du visper på medium hastighet. Bruk gjerne et par minutter på prosessen med å tilsette melis. Visp videre på medium/høy hastighet til massen er helt fast og stiv. Ønsker du å tilsette farge i marengsen din gjør du det nå.

Massen skal være såpass stiv at den holder formen selv når du holder en 'spiss' av marengs rett ut fra fingeren din 🙂

Steg 2
Fordel marengen i en sprøytepose med ønsket tipp.
Sprøytes ut på et bakepaprikledd stekebrett. Stekes på varmluft, 85 grader, i ca 2,5 timer. Du kan godt steke flere brett samtidig, jeg steker gjerne 3 brett på en gang. Avkjøles på rist.

Tips

Marengs holder seg i flere uker, og opptil flere måneder, hvis de oppbevares i en tett boks i romtemperatur.

Jeg lager gjerne opp store porsjoner som jeg bruker til å dekorere kakene mine med.

Trikset for å få sprø marengs uten at den tar farge av stekingen er å bruke såpass lav temperatur. Det tar noen timer men til gjengjeld får du nyyydelige marengser i den fargen du ønsker. Øker du temperaturen blir marengsene brunere.

IMG_1658

IMG_1660

Blir veldig glad hvis du liker eller deler på facebook
Forrige innlegg Neste innlegg

Flere godsaker

Ingen kommentarer

Svar