Disse brownies, toppet med en fyldig bountykrem, er toppen av lykke. De er myke, seige, fyldige og smelter i munnen. Mektige er de, men det er likevel helt umulig å unngå å spise en til… og en til…
Brownies med bountykrem
Ingredients
Brownies
- 300 g meierismør
- 4 ss kakaopulver
- 1 ts salt
- 150 g mørk god sjokolade
- 500 g sukker
- 2 ts vaniljesukker
- 5 egg
- 200 g hvetemel
Bountykrem
- 170 g Bountysjokolade 2 pakker
- 0,8 dl kremfløte
- tørket kokos, til dekor
Instructions
Brownies
- Sett stekeovnen på 160 grader over/undervarme.Smelt smøret i en kjele. Når smøret er smeltet så trekker du kjelen bort fra varmen. Rør inn kakaopulver og salt. Grovhakk sjokoladen, tilsett den i smøret og rør med en slikkepott til all sjokoladen er smeltet og rørt inn. Tilsett sukker og rør inn.Hell smørblandingen over i en bakebolle. Rør inn eggene, ett av gangen mens du rører inn hvert egg før du tilsetter neste.Tilsett vaniljesukker og hvetemel og rør inn. Ikke rør mer enn til at alt er blandet sammen.
- Fordel røren i en liten langpanne, min er kvadratisk hvor sidene er ca 25 cm. Du kan like gjerne benytte en rektangulær som er ca 30*22. Det gjør ikke noe om formen er litt mindre, men helst ikke la den være mye større. Dekk bunnen og sidene av formen med bakepapir. Stek kaken midt i ovnen i ca 40 minutter. Bruker du en større form kan det være kaken behøver noe kortere steketid. Kaken virker litt flytende og ikke ferdig, men den vil sette seg når den avkjøles. Når kaken er ferdig stekt så lar du den avkjøle seg helt i formen til den når romtemperatur.
Bountykrem
- Mens kaken steker kan du lage Bountykremen. Varm opp fløten i en kjele til den såvidt har kokt opp. Trekk kjelen bort fra varmen. Grovhakk Bountysjokoladen og tilsett den i fløten, rør med en slikkepott til alt har løst seg helt opp. Avkjøl sjokoladen til romtemperatur før du heller bountykremen over browniesen. Strø over litt kokos på toppen. La kaken stå i kjøleskapet i minst 4t før du tar den ut og kutter den i pene stykker. Server gjerne brownies romtemperert.