Høytider Jul Kaker Sjokoladekaker

Delfiakake

Nå er jeg ganske så stolt, for jeg har klart å lage en variant av Delfiakake som føles litt mindre tung og mektig slik at man gjerne forsyner seg med 2 stykker. Min variant er basert på eggedosis slik at den får litt luft i seg. Istedenfor å bruke kun mørk sjokolade har jeg byttet ut halvparten av sjokoladen med melkesjokolade. I tillegg har jeg byttet ut deler av delfiafettet med meierismør for å få en mykere kake som i tillegg har en rundere og fyldigere smak. Som om jeg allerede ikke hadde tatt meg nok friheter ift å tukle med en av de mest klassiske julekakene, så byttet jeg ut noen av per-kjeksene med salte ritz-kjeks, samt at jeg tilsatte nougat, lakrisbåter og haribofersken i tillegg til marsipan og geletopper. Med andre ord ble dette en kake stappet full av godsaker.

Denne kaken er noe mildere enn den klassiske delfiakaken. Dette gjør det godt egnet å servere til barn, selv min datter på 3 år som ikke er begeistret for sjokolade elsket denne kaken. Hva venter du på? Denne bør du prøve!

[gmc_recipe 3511]

delfiakake2

delfiakake

 

2 kommentarer

  1. Hei! Delfiakaken ble god, men det var jo nesten umulig å skjære gjennom seige hariboferskener.. så kakestykkene ble jo helt most når jeg prøvde å kutte opp kaken…så de droppes neste gang. Evt skjærer de i biter på forhånd. Men godt med ritzkjeks!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.