Dåpskaker Dekorkaker

Dåpskake jente

Det finnes noen kaker man blir ekstra glad i. Denne dåpskaken jeg lagde i helgen er en av de. Jeg synes kaken ble veldig søt og fin og ble akkurat slik jeg hadde sett den for meg på forhånd. Det er så godt når man klarer å få kaken akkurat slik man på forhånd har sett for seg den. Dette designet er likt flere kaker jeg har laget, men jeg synes det er så vakkert at jeg gjerne lager flere kaker i denne stilen, men alle med større eller mindre modifikasjoner 🙂

dåpskake_jente_trondheim

Selv om denne kaken ble veldig høy (høyere enn jeg hadde tenkt i utgangspunktet), så er det en helt vanlig ‘lukket valnøtt’. Jeg liker best å bruke sjokoladekake eller vaniljekake når jeg lager dekorkaker, ettersom de er mer stabile og gjør det lettere å få et pent resultat. Denne gangen ble det derimot et luftig sukkerbrød, et veldig høyt et attpåtil.

Sukkerbrødet er fylt med 4 lag fyll. 2 lag med hjemmelaget jordbærsyltetøy og krem med hakkede valnøtter, og 2 lag med vaniljekrem. Trekk og all pynt er i marsipan.

For beskrivelse av hvordan jeg lager rosene, trykk her

dåpskake_jente_roser

Rutene på siden lagde jeg denne gang vha en spatula. Vanligvis bruker jeg en patchwork cutter for å få rutemønster, men denne gangen ønsket jeg større ruter så jeg la spatulaen på skrå langs siden av kaken og brukte den som utgangspunkt for å lage rutene. Det fungerte veldig godt og jeg synes det gir et mer elegant resultat enn med de mindre rutene.

Bokstavene er lagd vha silikonform fra First Impressions. Da presser jeg marsipan inn i formene, lar formen ligge i fryseren i minst 30 minutter og presser så ut klossene. Når klossene har tørket litt bruker jeg Wilton hvitfarge som jeg maler på selve bokstavene for å gjøre disse tydligere.

Sommerfuglene er lagd vha utstikker fra Patchwork cutter. dåpskake_jente

Det er så godt å levere fra seg en kake når man er skikkelig fornøyd med den 🙂vibakes

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *