Kakekrigen

Kakekrigen semifinale!

Endelig klart for semifinale! Jeg var så heldig å få komme til semifinale sammen med Aleksander, Merethe og Nancy. Vi var en veldig fin gjeng som hadde det innmari morsomt sammen, både under innspillingen og innimellom slagene.

KK_04_713_Gruppe-2

Jeg og Aleksander ble godt kjent allerede på dag1 på innledende uke så det var veldig hyggelig at vi begge to kom oss til semifinalen 🙂

marit og aleksander

 

På semifinalens første dag var vi så heldige å få en ekstra dommer, Trond. Det var han som kom med dagens utfordring, nemlig å lage hans kake med sprø bunn, hvit sjokolademousse og bringebærpyntegele. Vi ble utfordret på å lage vår egen vri på kaken hans. Jeg valgte å tilsette lakris i moussen for å få litt kontrast mot den søte hvite sjokoladen.

KK_04_713_Dommere_Trond

Slik ser det altså ut i studioet før vi setter i gang, ryddige og rene benker. Etter et par minutter med hektisk baking ser det fort litt annerledes ut 😉

Her er Aleksander i full gang med å lage pasjonsfruktsaus. Humøret på topp som alltid 🙂aleksander

2 flotte unge damer som gleder seg til å få komme i gang med bakingen:

 

nancy og merethe

KK_04_713_Studio-1

Endelig var vi i gang med semifinalen. Det var så godt å få begynne med bakingen. I forkant av semifinalen, og i ukene mellom innledende runde og semifinale var det mye nerver og usikkerhet. Nå var semifinalen i gang og det var bare å gi jernet fra første sekund hvis man skulle rekke å bli ferdig med dagens kake.

Her er det god stemning, Frithjof konstaterer fornøyd at jeg nok en gang skal bruke lakris i kaken min.

KK_04_713_Baking_Marit-2

Etter 90 minutter sto det 4 veldig flotte og imponerende kaker på benkene våre. Selv om vi alle hadde våre utfordringer underveis så klarte vi alle å levere vakre kaker som sto pent, og ikke rant utover, da Frithjof ropte ‘fingrene av fatet’.

Aleksanders kake med pistasjenøtter og pasjonsfrukt:

KK_04_713_Aleksander_kake-2

Min kake med lakrissmak:

KK_04_713_Marit_kake-1

KK_04_713_Marit_kake-2

Merethes kaker:

KK_04_713_Merethe_kake-2

Nancys kaker:

KK_04_713_Nancy_kake-2

 

Før dommerne får smake på kakene våre må kakene snurres rundt på et spesielt fat mens de blir filmet. På skjermen nedenfor vises kaken min mens den snurrer rundt og rundt og rundt…

marit snurr kake

Tilbakemeldingen jeg fikk fra dommerne var veldig bra. De likte utseendet og at jeg hadde brukt fluid gel’en på riktig måte, samt at den var veldig blank og fin. Jeg fikk også skryt for en veldig god konsistens på moussen. Den eneste som hadde noe å utsette var Sverre, han mente at det kanskje var litt for mye lakrissmak. Jeg ble så innmari glad over å få en slik tilbakemelding og en slik flott start på semifinaleuken.

Wohooooo, både jeg og Aleksander vant! I dag kåret de to vinnere så i neste episode blir jeg og Aleksander lagledere for hvert lag, det blir en spennende og overraskende utfordring 🙂 Jeg og Nancy skal sammen lage en kake til et bursdagsselskap for to jenter på 11 år, dette blir moro!

KK_04_713_Trond_Aleksander_Marit_Fridtjof

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *