Cupcakes Porsjonskaker

Sprø caramel surprise cupcakes

Ingenting er som å få ‘bjuda på’ en søndag ettermiddag. Akkurat det var tankene mine i dag morges. Jeg hadde lyst til å lage noe godt å invitere gode venner på besøk. Jeg gikk gjennom min utømmelige liste over bakverk jeg har lyst til å lage og bestemte meg for å lage sjokoladecupcakes med karamellglasur, toppet med finhakket daim og med en karamelloverraskelse på innsiden. Jeg vil tro det skal bli lett å få noen til å komme på besøk for å prøvesmake disse;)

karamellcupcakes

Dette er en veldig grei oppskrift å lage. Det tar litt tid å lage den hvis man lager karamellen selv, noe jeg selvfølgelig anbefaler, men hvis du finner en tykk ferdig karamellsaus på butikken kan du benytte denne. Oppskriften holder til akkurat 12 cupcakes.

Sjokoladecupcakes

210 g hvetemel
150g sukker
35 g kakao
0,5 ts bakepulver
115g smør
2egg
1ts vanilje
1dl varm kaffe
1 dl kulturmelk

Bland mel, sukker, kakao og bakepulver godt sammen. I en annen bolle blander du smeltet smør (gjerne avkjøl det litt så det ikke er for varmt), egg og vanilje. Bland inn kaffe og kulturmelk i eggeblandingen. Tilsett det tørre og bland godt. Fordeles i 12 cupcakeformer. Stekes midt i ovnen, på rist, i ca 17 minutter på 180 grader.

 

Mens cupcakesene steker koker du karamellen.

Karamell

110g smør
1,3 dl kremfløte
75g sukker
3 ss lys sirup
2 ts maldonsalt

Smelt smøret i en kjele. Tilsett de andre ingrediensene og kok på svak varme i ca 30 minutter.

Når karamellen har blitt litt avkjølt fyller du denne over i en sprøytepose med spiss tipp og presser denne ned i midten av hver cupcake og presser inn litt karamell.

fylte_cupcakes

Avkjøl den resterende karamellen til romtemperatur.

 

Karamellglasur

150g romtemperert smør
2 dl melis
Resten av karamellen som ble igjen etter fylling av cupcakes

Bland smør, melis og karamell og vist godt til denne er lys og fluffy.

 

Sammensetning

Fyll karamellfrosting i en stor sprøytepose med stor rund tip. Sprøyt en bred, rund rand ytterst på hver cupcake. Plasser cupcakes i fryseren i ca 15 minutter.

Smelt ca 200g sjokolade, alternativt med litt Flott matfett, i microbølgeovnen. Dupp toppen av cupcaken i sjokoladen, vent 1 minutt før du deretter dupper ytterkanten av hver cupcake i finhakket daimsjokolade.

karamell_daim_sjokolade_cupcakes

Til slutt sprøyter du litt karamellfrosting i midten av hver cupcake.

Til slutt, inviter en god venninne og ‘bjuda på’ 😉

Utgangspunktet for denne oppskriften fant jeg på http://www.bakersroyale.com

cupcakes_sjokolade

cruncy_cupcakes

  Mmmmm, finknust daim.

karamellcupcakes_sjokolade En herlig liten overraskelse på innsiden 🙂

karamellcupcakes

Velbekomme, håper det smaker 🙂

vibakes

5 kommentarer

  1. Disse var morsomme og lage! (Har ikke hengt meg på «cupcakes- bølgen» tidligere, men ingrediensene her var uimotståelige! 🙂 Elsker den salte karamellen i kombo med sjokolade…Farlig gode! Tusen takk for inspirasjon og oppskrift! AK 🙂

    1. Hei Ann Kristin. Så flott at du har laget disse, takk for tilbakemeldingen. Godt å høre at det er flere enn meg og mine bekjente som ble frelst etter å ha smakt de 😀 De er langt ifra de vanlige ‘sukkersøte’ cupcakes, både i dekor og smak, så selv motstandere av cupcakes (ja, jeg vet det finnes noen av de der ute) klarer ikke å motstå disse;)

  2. Heisann, kan man lage cupcakes og karamellen dagen før? I så fall oppbevares de kalde og bare settes sammen dagen etter? I så fall er det noe en burde huske på?

    1. Hei Lisa, jeg synes at cupcakes blir best hvis man lager de samme dag som man serverer de. Ellers blir de ofte litt tørre 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *