Høytider Jul Kaker Sjokoladekaker

Delfiakake

Nå er jeg ganske så stolt, for jeg har klart å lage en variant av Delfiakake som føles litt mindre tung og mektig slik at man gjerne forsyner seg med 2 stykker. Min variant er basert på eggedosis slik at den får litt luft i seg. Istedenfor å bruke kun mørk sjokolade har jeg byttet ut halvparten av sjokoladen med melkesjokolade. I tillegg har jeg byttet ut deler av delfiafettet med meierismør for å få en mykere kake som i tillegg har en rundere og fyldigere smak. Som om jeg allerede ikke hadde tatt meg nok friheter ift å tukle med en av de mest klassiske julekakene, så byttet jeg ut noen av per-kjeksene med salte ritz-kjeks, samt at jeg tilsatte nougat, lakrisbåter og haribofersken i tillegg til marsipan og geletopper. Med andre ord ble dette en kake stappet full av godsaker.

Denne kaken er noe mildere enn den klassiske delfiakaken. Dette gjør det godt egnet å servere til barn, selv min datter på 3 år som ikke er begeistret for sjokolade elsket denne kaken. Hva venter du på? Denne bør du prøve!

Ingredienser

 • 150g delfiafett
 • 100g meierismør
 • 150g mørk sjokolade
 • 100g melkesjokolade
 • 3 egg
 • 3ss sukker
 • 4ss sterk kaffe
 • per-kjeks/ritz-kjeks
 • lakrisbåter/geletopper/haribo-fersken
 • marsipan / nougat

Framgangsmåte

Steg 1 Grovhakk all sjokoladen. Smelt den i et vannbad sammen med delfiafettet og meierismøret. Når alt er smeltet og godt blandet tilsetter du kaffen og rører godt. Avkjøles til romtemperatur.
Steg 2 Rør egg og sukker til stiv eggedosis. Rør inn sjokoladeblandingen.
Kle så en brødform med matpapir på innsiden, eller du kan gjøre som jeg gjorde i år – jeg kledde innsiden av en melkekartong istedenfor. Da blir kaken høyere og smalere enn ved bruk av en vanlig brødform.
Steg 3 Hell litt sjokolade nederst i formen. Deretter fyller du på med det du ønsker av godsaker. Det viktige er å huske at det må være litt sjokolade mellom hvert lag, og at det i hvert lag bør være minst et par mm med sjokolade mellom hver ‘godbit’.
I år brukte jeg lakrisbåter, haribo-fersken, per-kjeks, ritz-kjeks, geletopper, marsipan og nougat.
Nougat og marsipan trillet jeg til pølser som jeg la ned i formen.
Geletoppene brukte jeg til pynt på toppen.

La kaken få stå i kjøleskapet over natten for å være helt sikker på at den har stivnet før du tar den ut av formen.

Tips

Et vannbad er en stor skål som settes over en kasserolle med kokende vann.

For de som er glad i nøtter gjør det seg med noen gode nøtter i kaken.

Denne gangen brukte jeg både Ritz-kjeks og Per-kjeks. Ritz-kjeks gir et godt litt salt innslag og er en god kombinasjon til den søte sjokoladen.

Det er veldig varierende kvalitet på marsipanen i butikkene, Odense har en variant med ekstra mye mandler som gir en ekstra god smak (ikke sponset altså…).

delfiakake2

delfiakake

4 kommentarer

 1. Hei! Delfiakaken ble god, men det var jo nesten umulig å skjære gjennom seige hariboferskener.. så kakestykkene ble jo helt most når jeg prøvde å kutte opp kaken…så de droppes neste gang. Evt skjærer de i biter på forhånd. Men godt med ritzkjeks!

 2. Jeg bakte kaken i går og den har stått natten i kjøleskapet , men det er ikke skikkelig stiv.
  Rette å slett klissete? Hva kan ha skjedd her?

  1. Denne blir ikke like stiv som den klassiske delfiakaken, men den skal være stiv nok til å holde formen greit. Vispet du eggedosisen skikkelig godt?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *