17. mai Høytider Til barna

Marshmallows på pinne

Iblant er det lov til å gjøre ting enkelt. Som for eksempel disse 17.mai-marshmallowsene på pinne. Veldig enkle å lage, dekorative på kakebordet og en stor favoritt blant barna. Hvorfor gjøre ting mer komplisert enn nødvendig?

Disse marshmallowsene på pinne behøver ingen oppskrift, men her er de tingene jeg benyttet:

IMG_1178

Jeg brukte helt enkle røde pinner (tror du får de på de fleste hobbybutikker), marshmallows, hvit sjokolade samt bittesmå perler i rødt, hvitt og blått. Disse perlene kjøpte jeg på en nettbutikk men jeg vil tro du får tak i tilsvarende på de fleste velassorterte bakebutikker nå i disse 17.mai-tider.

IMG_1182Jeg brukte fruktmarshmallows i fine farger, det var kun fordi de var de eneste de hadde på Rema. Du kan selvfølgelig like gjerne bruke vanlige hvite marshmallows!

IMG_1184Perlene kjøpte jeg på strosselannat.se

IMG_1185Hvit sjokolade smeltes på medium varme i mikrobølgeovnen. Jeg synes sjokoladen ble litt tykk så jeg tilsatte litt Flott matfett i den etter at den var smeltet for å få den mer tyntflytende. Dupp først enden av pinnen i litt sjokolade, deretter inn i marshmallowsen og vent noen minutter slik at den stivner. Deretter dupper du hele marshmallowsen i sjokoladen. La mest mulig av sjokoladen renne av, bank gjerne pinnen forsiktig mot kanten av bollen for å av ekstra mye sjokolade. Vi ønsker et tynnest mulig lag sjokolade for et penest resultat.

Dypp så marshmallowsene i en skål med perler. Rull rundt slik at alle sider dekkes. Legges så til avkjøling på en tallerken.

 Man behøver ikke et fancy cake-pop-stativ for å servere slike marshmallows på pinne. Jeg fyllte en glassvase med sukker, pyntet med en 17-mai-sløyfte og plasserte deretter marshmallowsene oppi. Så enkelt og så genialt!

IMG_1188

IMG_1255

IMG_1271_edited

IMG_4715

Ønsker alle en riktig god 17.mai, uansett hvordan du skal feire den, på bildet over ser du hvor glad min skjønne sønn og hans venninne ble for å få en slik marshmallows på pinne 🙂

Tips til flere oppskrifter for 17. mai finner du her: http://bakeprosjektet.no/oppskrifter/hoytider/17-mai/

1 kommentar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *