Dessert

Himmelsk karamellpudding, min nye kjærlighet!

Jeg har alltid sett på karamellpudding som en ganske kjip og smakløs dessert som bestemødre serverer. Gjerne ferdigkjøpt på Rema. Den type dessert som jeg aldri skjønte at folk kunne forsyne seg med på et dessertbord. Hvorfor fylle opp verdifull dessertplass med PUDDING? Jeg kunne bare ikke forstå det.

Det var før jeg fikk en smaksprøve på hjemmelaget karamellpudding på Meny. Den var faktisk ikke så ille, og servert med krem og friske bær fikk jeg faktisk lyst på mer. Det gjorde sitt til at jeg ville forsøke å lage karamellpudding selv, finne ut om jeg virkelig hadde undervurdert denne litt fargeløse, dinglete desserten. Og det hadde jeg! Til de grader! Karamellpuddingen min ble fyldig, fløyelsmyk og helt uimotståelig. Jeg har fått en ny favorittdessert, jeg har allerede fått med meg min samboer på at dette skal bli vår faste juleaftendessert. Han var ikke særlig tung å overtale etter å ha fått en smak;)KaramellpuddingEn karamellpudding er ikke spesielt vanskelig å lage men du må ha litt tålmodighet for å få den helt perfekt. Hvis du tar noen snarveier kan du oppleve små bobler i puddingen og du vil heller ikke få den fløyelsmyke konsistensen som gjorde at jeg virkelig ble overbevist om at dette er desserten over alle desserter. Følger du mine tips kan jeg (nesten) garantere et perfekt resultat!

Oppskriften min er til en ganske liten hjerteform. Hvis du bruker en stor brødform anbefaler jeg deg å doble oppskriften (du behøver ikke doble mengden vaniljestang)

1,5 dl  sukker til karamell
3 dl  h-melk
1,5 dl  kremfløte
3 ss  sukker
4 store  egg
1 stk  vaniljestang

Smelt sukker i en kasserolle på middels varme. Ikke rør i sukkeret før det har begynt å smelte. Når fargen har blitt mørk gyllen heller du det flytende sukkeret over i formen din. Varm gjerne formen et par minutter på komfyren før du heller i karamellen, slik at den ikke stivner med en gang. Vend formen sakte rundt slik at karamellen dekker hele bunnen og ca 1 cm oppover sidene av formen.

Bland sukker, melk og fløte i en kjele. Del vaniljestangen på langs, skrap ut frøene og tilsett frø og stang i melkeblandingen. La det småkoke i 2 minutter. Avkjøl noe før du blander inn eggene, ett etter ett.

La blandingen stå i 15 minutter for å la alle luftbobler komme til overflaten. Deretter finner du frem en liten tesil og heller blandingen sakte og forsiktig gjennom silen og ned i formen. Plasser formen i en større form. Hell kokende vann i den utvendige formen til det står ca 3 cm opp på formen din.

Stekes i nederste rille i stekeovnen på 105 g i ca 2,5 t. Steketid vil variere veldig fra ovn til ovn og avh av hvor stor din form er. Du merker når konsistensen til puddingen din er perfekt ved å forsiktig dunke med bakenden av en skje i midten av puddingen. Den skal disse lett men ikke virke flytende.

Avkjøl puddingen og la den stå i kjøleskap over natten. Hvelves så over på et fat. Hvis puddingen sitter fast i formen kan du løsne den ved å plassere formen i litt varmt vann i noen sekunder. Det blir mye deilige karamellsaus til overs når du lager karamellpudding. Denne kan du med fordel helle over i en liten mugge og servere ved siden av.

Server med nypisket kremfløte og friske bær. Nyt og bli frelst!

vibakes

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *