Dessert Kaker

Oreo drømmeiskake

Kraft har nå en konkurranse på gang hvor man blir utfordret på å finne på en god oppskrift som inkluderer Oreokjeks. Oreokjeks er noe jeg har et langt og trofast forhold, jeg tror det går helt tilbake til min første tur til USA da jeg var en liten jente. Etter den tid har utallige oreopakker blitt med I handlekurven min, både for kosens skyld og for å bruke i bakst. Utfordringen for meg denne gangen var derfor ikke å finne på en god oppskrift med oreokjeks, men hvem av mine favorittbakverk med oreo jeg skulle velge. Det finnes jo så mye godt. Ettersom det nå er 17.mai falt valget på en iskake med saftig sjokoladebunn, salt karamell, oreokjeks og luftig marens. En herlig kombinasjon hvor den salte karamellen veier opp for alt det søte. I tillegg til at kaken er kjempeenkel og rask å lage. En sikker vinner :)

oreo iskake

Sjokoladebunn

200g mel
175g sukker
50g kakao
1,25ts natron
1ts vanilje
2 egg
1,8dl kulturmelk
100g smeltet smør
1,25dl kaffe (bruk vanlig sterk kaffe, evt en sterk espresso blandet med melk til du får riktig væskemengde)

Bland mel, sukker, kakao, natron og vanilje. Tilsett egg, melk, smeltet smør og kaffe. Bland godt. Røren er ganske flytende men den skal være slik :) Fordel kaken i en bakepapirkledd langpanne. Stekes på rist midt i ovnen i ca 20 minutter, 200 grader.

Montering

2 liter vaniljeis
1 boks søtet kondensert melk
Litt salt
2 pakker oreokjeks
Sveitsisk marengs

Litt sjokoladesaus (ikke nødvendig)

Dulce de leche er en type melkekaramell som er veldig god og kjempelett å lage. Jeg var så heldig å finne ferdig dulce de leche sist jeg var i Sverige slik at jeg slapp å lage den selv. Du kan nok finne den noen steder i Norge også. Hvis ikke lager du den enkelt selv ved å plassere en UÅPNET boks søtet kondensert melk (ikke vikingmelk) i en kjele med kokende vann og lar den koke i 2 timer. Avkjøl og vips – så har du dulce de leche. Uansett om du har laget karamellen selv eller om du har kjøpt den ferdig så åpner du boksen, heller innholdt over i en bolle og rører godt. Tilsett litt og litt salt mens du rører godt, smak deg frem til du finner din ønsket grad av salt i karamellen. Husk at kaken er søt og tåler en godt saltet karamell :)

søtet kondensert melk

søtet kondensert melk

Del kakebunnen din på langs.

sjokoladekake

Plasser bunnen i en plastkledd brødform eller gjør som meg, plasser den tilbake i langpannen (kledd i plast), og del av langpannen med en brødfjør. Smør halvparten av karamellen over kakebunnen. Grovhakk 1/3 av oreokjeksene og strø disse over. karamell oreoLa isen bli halvveis smeltet før du brer denne forsiktig over kjeksene.

iskake vanilje

Legg den andre kakebunnen over isen og bygg videre med karamell, oreokjeks og resten av isen. NB, gjem igjen bittelitt karamell til å strø over toppen av kaken:) Bre plastfolien over toppen av isen.        hjemmelaget iskake

Plasser iskaken tilbake i fryseren.

I mellomtiden lager du sveitsisk marengs.

2 store eggehviter
100 g finkornet sukker
1 ts vaniljepulver

Bland eggehviter og sukker i en glassbolle. Sett denne i en kjele med kokende vann. Ikke la noe vann komme i bollen.
Ta frem håndmikseren og visp til sukkeret har smeltet og blandingen så smått begynner å tykne (10 minutter). Blandingen skal være ca. 65 grader. Hell blandingen over i en kjøkkenmaskin og visp helt til blandingen har fått romtemperatur. Bland inn vanilje og visp litt mer. Blandingen skal være luftig.

Ta ut iskaken fra fryseren og plasser denne på et kakefat. Bre et godt lag med marengs utenpå hele kaken. Strø over de resterende oreokjeks. Hell over resten av karamellen. Hvis du har sjokoladesaus så heller du over litt av dette også.

oreo iskake

oppskrift oreokake

Server og vent på dine gjesters lovord! Den falt i smak hos mine gjester iallefall ;)

vibakes

3 kommentarer

  1. Hei,
    Er denne best å spise samme dag som den lages? Eller kan den kanskje ligge i fryseren til den dagen den skal spises og evnt så ta på marengsen? 🙂

    1. Hei Margrethe,
      denne holder seg fint i fryseren i flere uker. Vet ikke hvor lenge marengsen tåler å fryses, kan godt være den også holder seg mange dager i fryseren. Ettersom dette er en myk marengs tror jeg det skal gå helt fint at den også ligger noen dager i fryseren altså. jeg laget iskaken 2 dager før jeg spiste den men hadde på marengsen ca 8 timer før jeg spiste den:) Lykke til!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *