Nå gleder jeg meg så innmari til påske at jeg allerede har tyvstartet litt. På lørdag reiser jeg til hytta på Røros og blir der i over en uke, så for å få feiret litt påske hjemme så har vi allerede funnet frem påskepynten og tjuvstartet på påskebaksten. På søndag hadde vi middagsgjester og jeg benyttet selvsagt anledningen til å få laget en påskedessert. Denne desserten har jeg gledet meg til å lage i månedsvis og har tenkt mye på hvordan den skulle bli best mulig. Konklusjonen ble en superluftig fløyelsmyk hvit sjokolademousse kombinert med en frisk og fyldig appelsincurd. For å få litt tyggemotstand tilsatte jeg kuler av melkesjokoladecrisp i moussen, men du kan like gjerne benytte grovhakket Daim.
Det som gjør denne desserten helt spesiell, bortsett fra den gode smaken, er selvfølgelig at den blir servert i eggeskall og ser ut som om det er vanlige egg. For å klargjøre eggeskallene må du vha en skarp kniv dele rå egg langt oppe på skallet. Selve egget kan du f.eks bruke til vafler, eggerøre eller til å lage en kake. Når eggeskallet er tømt så skyller du innsiden i varmt vann og fjerner hinnen inni egget. Hvis du ønsker brune egg slik som jeg har, så lar du eggeskallene koke sammen med det ytterste skallet fra en løk i ca 10 minutter. Tørt så eggene.
Når desserten skal monteres så tar du litt sjokolademousse over i et stort beger med helletut. Sett eggeskallene i eggeglass eller en tom eggekartong slik at de står stødige. Hell i litt hvit mousse. Strø så over litt melkesjokoladecrisp eller litt grovhakket Daim. Hell så over mer mousse slik at det nesten kommer opp til kanten. Hvis du får mousse til overs så fordel denne i en skål, denne kan serveres ved siden av for de som er ekstra dessertsultne 😉
Sett moussen i kjøleskapet i minst 30 minutter.
Fordel litt appelsincurd i en sprøytepose med stor tipp. Sprøyt ut litt curd i midten av hvert egg. Resten av curden kan du ha i en pen skål som serveres ved siden av, denne curden er så innmari god at jeg tok på en stor ekstra skje med curd i mitt egg da jeg spiste denne desserten 🙂
[gmc_recipe 3824]
[gmc_recipe 2106]