Baketips

Spiselige blonder

I dag har jeg hatt en fortreffelig søndag sammen med  10 andre bakeglade kvinner i Trondheimsområdet. Vi er en gjeng som holder jevnlig kontakt og utveksler idéer og hjelper hverandre når det er noe man lurer på. Et fantastisk nettverk med de flinkeste hobbybakerne i Trøndelag. I forkant av dagens treff var jeg ekstra spent, Britt fra Kakebua   hadde nemlig lovet å lære oss å benytte Tricot Mix til å lage spiselige blonder. Tricot Mix er et pulver man blander med vann til en bløt masse. Resultatet var fabelaktig og jeg er bitt av blondebasillen. Fremover vil dere se blonder på mange av mine kaker;) På bildet nedenfor ser dere resultatet av mitt første forsøk, jeg er kjempefornøyd!

spiselige_blonder

Jeg er veldig glad for at jeg deltok på dagens workshop da det var ganske mange triks for å få pene blonder. Selv om det sto nøye instruksjoner på pakkene med Tricot Mix lærte Britt oss mange nyttige tips hun har erfart etter å ha eksperimentert med TricotMix hos Kakebua. Når jeg får prøvd ut TricotMix på mitt eget kjøkken lover jeg dere å lage en god steg-for-steg beskrivelse med alle mine triks for å lage pene blonder.

Kort fortalt lager man disse delikate blondene ved å blande TricotMix med vann, smører massen utover en mønstermatte og steker denne i ovnen på 110g i ca 10 minutter. Deretter legger man matten i romtemperatur, hvor man sjekker ca hvert 5 minutt, til korrekt konsistens er oppnådd. Da drar man forsiktig blondene av mønstermatten før man skynder seg å legge blonden i en lufttett beholder til man skal bruke den.

I dag fikk vi lekt oss med mange ulike former og laget blondekanter, blomster og sommerfugler. Her ser dere resultatet etter at TricotMix er smurt utover (i alle fall delvis) en av blondeformene. Spiselige blonder    Denne formen synes jeg var skikkelig fin…. Tror jeg må kjøpe meg en sånn….

Blonder TricotMix Sugarvail

Det var virkelig enkelt å lage slike sommerfugler:

blonde_sommerfugl

Jeg ser for meg at jeg lan lage slike sommerfugler og la de tørke i en fin vinkel, og deretter plassere en slik på en pen blomst på en kake. Tror ganske definitivt at jeg må kjøpe meg en slik sommerfuglform ja;)

Etter kun noen timers leking med TricotMix har jeg funnet meg minst 4 former jeg ønsker å kjøpe. Sett slik er kakedekorering en meget kostbar hobby. Dess mer man lærer dess mer utstyr ønsker man. Det er umulig å få nok. Heldigvis tror jeg at jeg allerede førstkommende helg skal få brukt blondene jeg laget på kurset. Da skal jeg lage en dåpskake til min venninnes datter. Jeg gleeeeeder meg til å prøve 😀vibakes

 

 

 

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *