Eltefrie rundstykker
Eltefritt, Gjærbakst, Rundstykker

Superenkle eltefrie rundstykker

Det er ikke uten grunn at den eltefrie bølgen nå skyller inn over landet. Jeg digger den fordi det er så superenkelt og nesten umulig å gjøre feil. Prinsippet bak eltefri bakst er at man rører ingrediensene lett sammen på kvelden, lar deigen kose seg på kjøkkenbenken over natten, bretter deigen et par ganger om morgenen, lar den etterheve et par timer og deretter steker brødet/rundstykkene på høy varme. Null elting, veldig lite gjær, veldig luftig og god bakst og veldig smakfullt. Helt perfekt. Disse rundstykkene er veldig enkle og helt perfekte til en sen søndagsfrokost eller en god lunsj, eller som et deilig tilbehør til supper og salater.

Enkle eltefrie rundstykker

Ingredienser

  • 3 Dl kaldt vann
  • 0,25 Ts tørrgjær
  • 400g hvetemel
  • 1 Ts salt

Framgangsmåte

Steg 1 Bland mel, gjær (ja, det skal være så lite som en kvart teskje) og salt i en bolle. Rør godt. Tilsett vannet og rør med en skje. Du behøver ikke å røre så veldig godt, bare til det er såvidt blandet sammen. Sett på et lokk eller dekk bollen med plastfolie. La deigen stå på kjøkkenbenken i 12-18 timer.


Steg 2 Strø godt med mel på et ark bakepapir, hvelv deigen ut på melet. Deigen er rimelig flytende men den skal være slik.

Brett deigen over seg selv 2 ganger, en gang på langs og deretter en gang på tvers.

La deigen etterheve slik i 40 minutter. Sett ovnen på 250 grader, la stekebrettet ditt stå inne i ovnen slik at det blir varmt.
Steg 3
Del opp deigen i 8 jevnstore biter med en skarp kniv. Brett gjerne alle 4 hjørnene inn under midten slik at rundstykkene blir litt rundere og høyere.
Oppskrift kaldhevede eltefrie rundstykker
Steg 4 Ta ut det varme stekebrettet, plasser rundstykkene rett på det varme brettet (uten papir) og stek de midt i ovnen i ca 12 minutter.

Avkjøl rundstykkene på rist.
Blir veldig glad hvis du liker eller deler på facebook
Forrige innlegg Neste innlegg

Flere godsaker

Ingen kommentarer

Svar