Festkaker Kaker Suksesskaker

Suksessterte i tre lag

Altså, hvorfor skal man kun få ett lag når man spiser suksessterte? En av verdens beste kaker er så god at jeg synes vi fortjener hele 3 lag 😀 De 3 lagene, samt sjokoladetrekket, gjør at suksessterten blir en kake som er like velegnet til de store anledninger som til søndagskaffen.

Oppskriften er inspirert av en sitronkake Sverre Sætre har laget. Kaken er naturlig glutenfri og er derfor velegnet til selskap hvor det kommer allergikere.

Ingredienser

  • 225g mandler
  • 150g melis
  • 6 egg
  • 75g + 125 g + 50g sukker
  • 1dl + 2 dl kremfløte
  • 1 vaniljestang
  • 150g meierismør (romtemperert)
  • 200f mørk sjokolade
  • 25g glukose (kan sløyfes)

Framgangsmåte

Mandelbunn
Steg 1 Start med å kverne mandlene. Hvis du har en foodprosessor kan du gjerne bruke dette, jeg har ikke en slik så jeg brukte en god gammeldags mandelkvern.
Bland de kvernede mandlene med melisen.

Pisk 6 eggehviter til bløtt skum, tilsett så gradvis 75 g sukker mens du pisker på medium hastighet til du har en fin og stiv marengs.

Tilsett mandlene inn i marengsen og bland det forsiktig sammen med en slikkepott. Bre massen utover et bakepapirkledd stekebrett.

Stekes midt i ovnen i ca 18 minutter på 180 grader.

Suksesskrem / Gulkrem
Steg 2 Splitt vaniljestangen på langs. Skrap ut alle frøene og legg frø og stangen i en kjele sammen med 1 dl kremfløte, 125 g sukker og 4 eggeplommer. Kok opp på medium varme mens du rører hele tiden. Det skal såvidt koke opp, men ikke la det koke i mer enn et lite minutt. Hvis blandingen koker for lenge, eller på høy varme, så kan blandingen skille seg. Når blandingen begynner å tykne er konsistensen perfekt. Avkjøl i romtemperatur.
Når kremen er romtemperert tilsetter du romtemperert meierismør i terninger. Visp godt med en håndmikser til alt smøret er godt blandet inn. Rør på lav hastighet! Røres det for lite blir det en veldig tydelig smak og konsistens av smør, men vi vil heller ikke røre for mye for da blir kremen veldig lys og luftig. Så rør på lav hastighet og følg med når kremen begynner å lysne litt, da er den perfekt
Montering
Steg 3 Når mandelbunnen er avkjølt så stikker du ut 3 sirkler med en diameter på 16 cm. Jeg har en kakering som er 16 cm, hvis du ikke har det kan du bruke en vanlig rund kakeform som utstikker, eller en tallerken som du bruker som mal før du skjærer ut sirklene med kniv.
Steg 4 Plasser en kakering på 16 cm på et bakepapir på et brett/fat/fjør. Legg i en av bunnene. Hvis du ikke har en ring kan du bruke en kakeform på 16 cm uten bunn, evt kan du også plassere bunnene oppå hverandre uten ring rundt.
Smør over 1/3 av den gule kremen. Legg på enda en bunn og 1/3 av den gule kremen. Legg på den siste bunnen. Stryk over gul krem slik at det blir et jevnt og fint lag. Plasser kaken i fryseren i et par timer, eller natten over, til den er helt gjennomfrossen.
Sjokoladeglasur
Steg 5 Finhakk sjokoladen. Kok opp 1,5 dl kremfløte, 50g sukker og 25 gglukose på svak varme. Når det koker heller du den over sjokoladen og lar dette stå et minutt før du rører forsiktig med en slikkepott til all sjokoladen er smeltet. Rør så inn 0,5 dl kald kremfløte.

Hent frem den dypfryste kaken. Fjerne kakeringen. Plasser kaken på en liten skål/et glass oppi en stor form. Når sjokoladen er ca fingervarm heller du den over kaken. Start med å helle rundt kantene før du heller resten av glasuren midt på kaken. Stryk forsiktig over med en palett for å fjerne overflødig sjokolade.

Pynt med noen friske bær, evt litt marens og sjokoladedekor hvis du har dette tilgjengelig.

IMG_0748 Oppskrift suksessterte i 3 tre lag

oppskrift Verdens beste suksessterte

4 kommentarer

  1. Du burde vel redigere teksten når noen påpeker at det ikke kommer fram hva melisen er til? Jeg må lage bunnen på nytt

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *