Nystekte belgiske vafler er noe helt spesielt. De skal være sprø og knase når du biter over de, samtidig som de skal være fløyelsmyke på innsiden. Det er ikke bare fasongen som avviker fra de tradisjonelle vaflene vi lager i Norge. De belgiske lages med gjær, samt at man skiller eggene og pisker eggehvitene stive før de tilsettes i røren. I tillegg blir røren nokså tykk.
Ingredienser
- 150g meierismør
- 4 dl helmelk
- 4 egg
- 500g hvetemel
- 100g sukker
- 1ts vaniljesukker
- 25g fersk gjær
- 3,5dl lunkent vann
- 1ss matolje (raps eller solsikke)
- littmelis
- friske bær
Framgangsmåte
Steg 1 | Smelt smøret i en kjele. Rør inn melken og oljen. I en annen bolle blander du mel, vaniljesukker og sukker. Rør inn melkeblandingen. Skill eggene og rør eggeplommene inn i røren. Løs opp gjæren i vannet og rør det inn. Stivpisk eggehvitene og vend de inn i røra. La røra svelle i ca 30 minutter før du steker vaflene. Røra blir en god del tykkere enn en vanlig vaffelrøre. Det anbefales å bruke et jern tilpasset for belgiske vafler for å få riktig konsistens på vaflene. |
Jeg bruker dette vaffeljernet fra Slikkepott.no, det er jeg veldig fornøyd med. Derfor er jeg superglad for å kunne fortelle dere at jeg i samarbeid med Slikkepott.no snart kommer til å gi bort et slikt belgisk vaffeljern til en av dere følgere 🙂