Kaker, Ostekake

Ostekake med bringebærmousse

En fyldig og god ostekake kombinert med en luftig frisk bringebærmousse, det er nøkkelen til nytelse det ☺️ Denne ostekaken er enkel å lage, den ser mer avansert ut enn den er. Det er rett og slett en vanlig ostekake hvor jeg har byttet ut gele-laget med en kjempegod mousse. Samt et tynt lag me finkunste pistasjenøtter på toppen. Resultatet er en mye lettere og mer sommerlig ostekake. Om du ønsker kan bringebærene byttes ut med jordbær, og får du ikke tak i pistasjemel så kan du fint droppe det – eller strø over litt finraspet sjokolade.

Ostekake

Ingredienser

 • 225g havrekjeks, gjerne Digestive
 • 100g meierismør
 • 1pk seterrømme
 • 100g melis
 • 1ts vaniljesukker
 • 1pk kremfløte
 • 1pk philadelphia kremost (300g)
 • 1 pk sitrongele
 • 2,5dl vann

Framgangsmåte

Bunn
Steg 1 Knus kjeksene. Jeg pleier å legge de i en plastpose og rulle over med en kjevle til alt er helt finmalt.

Smelt smøret og bland dette godt med kjeksene.
Nå må du finne frem en rund springform (24 - 25 cm) med løs bunn eller en kakering. Hvis du har en kakering kan du plassere denne rett på serveringsfatet, eller du kan sette den på bakepapir på en fjøl. Hvis du har en springform så kle bunnen med bakepapir.
Press kjeksmassen så godt ned i formen mens du prøver å få bunnen så jevn og fin som du klarer. Pass på at kjeksene blir presset helt inn til kantene i formen. Sett bunnen til avkjøling i kjøleskapet mens du lager ostemassen.
Ostemasse
Steg 2 Kok opp vannet (2,5 dl) og løs opp gelepulveret. Vent til geléen har blitt romtemperert før du går videre.
Visp kremfløte og vanilje til en fast krem.
Visp seterrømmen og melisen på høy hastighet til den blir kremet. Bland inn kremosten. Geléen, som nå skal være helt romtemperert, helles i en tynn stråle i rømmen mens du visper på medium hastighet. Når geléen er helt blandet inn visper du inn kremen forsiktig med en slikkepott eller aller helst en ballongvisp. Prøv å få vekk alle klumper men ikke rør mer enn nødvendig.
Hell ostemassen over kjeksbunnen. Avkjøl i kjøleskap.
Når kaken har fått stå en liten time i kjøleskapet kan du lage bringebærmoussen. Bringebærmousse – Bakeprosjektet

 

­

Oppskrift bringebærmousse

300 g bringebær 60 g sukker 4 gelatinplater 2,5 dl kremfløte 1 ts vaniljepulver eller vaniljesukker Legg gelatinplatene i kaldt vann. Start deretter med å presse bringebærene gjennom en sil, plasser en stor skål under silen. Press ut så mye væske av bringebærene som du klarer. Dette gjør vi for å bli kvitt steinene i bringebærene, de ødelegger konsistensen på moussen. Du kan fint benytte frosne bringebær, sørg da for at de er tint før du presser de gjennom silen. bringebærmousse2Varm opp ca 1/4 av bringebærsaften i en kjele til de begynner å ryke.  Ta kjelen av platen. Klem ut alt vannet fra gelatinplatene og tilsett de i bringebærene (gelatinplatene bør ha ligget minst 10 minutter i kaldt vann) og rør godt. Tilsett resten av bringebærsaften. Avkjøl til romtemperatur. Bland kremfløte, vanilje og sukker til en løs krem. Ikke visp for mye. Tilsett bringebærene mens du rører. Rør til alt er jevnt blandet. Nå er moussen klar til bruk. Moussen bør få stå kjølig i minst 4 timer for å få stivne ordentlig før du spiser den.

Moussen helles forsiktig over kaken. Stryk moussen fint utover med en palett eller en skje.   Som pynt på kaken strødde jeg over finmalte pistasjenøtter før jeg plasserte bringebær rundt kanten av kaken. Den enkle pynten er ofte den peneste 🙂 Hvis du ikke får tak i malte pistasjenøtter kan du strø over litt revet sjokolade.

ostekake med bringebær

ostekake med bringebær

Blir veldig glad hvis du liker eller deler på facebook
Forrige innlegg Neste innlegg

Flere godsaker

4 Kommentarer

 • Svar Cecilie 16. november 2016 at 23:48

  Hei. Hvor mye kanel ?

  • Svar Marit 17. november 2016 at 21:04

   Hei, det skal egentlig ikke være kanel i bunnen, en liten feil som lurte seg inn. Men om du er glad i kanel så kan du gjerne tilsette 1ts i kjeksblandingen 🙂

 • Svar Trine 27. desember 2019 at 18:36

  Hei!
  Vil gjerne prøve meg på kaka, ser veldig god ut 🙂
  Ser det står 1 pk Philadelphia kremost, 300 G.
  Men i butikken er 1 pk 200 G.
  Holder det, ell skal det være 300 G?

  Takk for svar!

  • Svar Marit 12. januar 2020 at 12:02

   Hei, du bør bruke 300g ja. Philadelphia selges i både 200g og 300g pakker 🙂

  Svar