Dette er den ultimate brownies! Den er mektig, saftig og fyldig. Har du først fått smaken av denne så er det klin umulig å gå over til en annen oppskrift. Prøv den og du vil skjønne hva jeg mener 🙂 Den inneholder mye smør, sukker og sjokolade men dette blir en stor langpanne og holder til veldig mange stykker.
Brownies med Daim og Pistasjenøtter
Verdens beste brownies. Punktum.
Equipment
- Langpanne, ca 25*35 cm
Ingredients
Brownies
- 500 g meierismør
- 200 g mørk kokesjokolade
- 8 egg store
- 7 dl sukker
- 5,5 dl hvetemel
- 1 ts bakepulver
- 1 ts salt
- 100 g Daim
Topping
- 1 dl kremfløte
- 100 g meierismør
- 200 g melkesjokolade
- 100 g Daim
- 150 g Pistasjenøtter salte
Instructions
Brownies
- Smelt smøret på medium varme i en kjele. Når smøret er helt smeltet tilsetter du kokesjokoladen. Rør med en slikkepott til all sjokoladen er smeltet.
- Visp egg og sukker til eggedosis.
- Bland mel, salt og bakepulver. Sikt dette over eggedosisen. Vend melblandingen inn i eggedosisen til alt er blandet. Rør til slutt inn sjokoladesmøret.
- Kle bunnen av en liten langpanne, ca 25*35 cm, med bakepapir. Fordel røren over i formen.
- Grovhakk daimen. Fordel den jevnt over hele røren. Press den forsiktig ned i røren.
- Stek kaken på nest nederste rille på 180 grader, i 45 minutter. Avkjøl kaken til romtemperatur på rist. La den stå i formen.
Topping
- Varm fløte og smør i en kjele på middels varme til alt smøret har smeltet.
- Del melkesjokoladen i biter, tilsett sjokoladen i smøret og rør med en slikkepott til all sjokoladen er smeltet. Fordel så toppingen jevnt over kaken.
- Skrell pistasjenøttene, grovhakk de og fordel de jevnt over kaken. Grovhakk Daimsjokoladen og fordel den jevnt over kaken.
- La kaken stå i kjøleskapet i et par timer før du skjærer den opp i porsjonsstykker
Notes
Denne kaken er utrolig mektig så det kan være lurt å dele den opp i små stykker.