Myke, saftige muffins med store biter av deilig melkesjokolade. Denne muffinsoppskriften er en veldig god grunnoppskrift. Den inneholder kulturmelk og det bidrar til at muffinsene holder seg gode selv til neste dag. Sjokoladen kan byttes ut med hvit sjokolade, blåbær, bringebær + vaniljekrem, eplebiter + kanel, små karamellbiter eller nøtter. Hva med å dele opp røren i flere deler og lage forskjellige smaker på muffinsene, slik at alle kan få sin favoritt?
Servings: 20 muffins
Ingredients
- 200 g meierismør romtemperert
- 150 g sukker
- 4 egg
- 2 ts bakepulver
- 2 ts vaniljesukker
- 300 g hvetemel
- 2 dl kulturmelk
- 200 g melkesjokolade
Instructions
- Sett stekeovnen på 180 grader over/undervarme.Pisk smør og sukker til det er lyst og luftig. Tilsett eggene i smørkremen, ett og ett mens du rører imellom hvert egg.Bland mel, bakepulver og vaniljesukker og sikt ca halvparten av det over i smørkremen. Bland sammen. Tilsett kulturmelken og rør inn. Sikt så inn resten av melblandingen og bland sammen til en jevn røre, men ikke rør mer enn nødvendig.Grovhakk sjokoladen. Ta av noen store biter til å legge på toppen av muffinsene, resten av sjokoladen vender du inn i røren med en slikkepott. Finn frem muffinsformer. Jeg bruker små papirformer i et metallbrett. Hvis du ikke har et metallbrett er det lurt å bruke doble papirformer slik at de bedre holder formen. Fyll formene med røre slik at formen er ca 2/3 full. Strø over noen sjokoladebiter på toppen av hver muffins. Stek muffinsene i ca 18 minutter, midt i ovnen.