Høytider Jul Konfekt Porsjonskaker

Lakriskonfekt med havsalt

Hvis du skal lage bare én konfekt til jul så bør det bli Bakeprosjektets lakriskonfekt med havsalt. Det er en av de aller beste konfekter jeg noensinne har smakt, og jeg kjøper alltid konfekt fra lokale konditori når jeg er på reise så jeg har spist MYE konfekt opp gjennom årene. Disse konfektene er fyllt med halvflytende lakriskaramell og toppet med litt maldonsalt. De må oppleves!

Lakriskarameller

Når du skal lage konfekt behøver du en god sjokolade og en konfektform. Fordi det er forferdelig lettvindt benytter jeg noe som heter nontemp-sjokolade når jeg lager konfekt, den kan man smelte og helle rett i formene. Har du ikke nontemp-sjokolade må du temperere sjokoladen din, noe som kan være litt vanskelig. Ved bruk av vanlig sjokolade, som ikke tempereres, vil ikke konfektene dine få en blank overflate. Du vil heller ikke få en knekk når du tygger over den og sjokoladen vil smelte såfort du tar i den. Jeg skal ikke gå inn på temperering av sjokolade nå, men hvis du lurer på hvordan dette gjøres kan du lese mer om det her. Nontemp-sjokolade får du i velassorterte bakebutikker.

Fremgangsmåte lakriskonfekt

Ingredienser

 • 1dl kremfløte
 • 1dl lys sirup
 • 1dl sukker
 • 3ss meierismør
 • 2ss søt lakrissirup
 • maldonsalt
 • mørk sjokolade

Framgangsmåte

Steg 1 kok opp fløte, sirup og sukker i ca 15 minutter. Tilsett smør, lakrissirup og maldonsalt. Bland til alt er en jevn masse. Avkjøl til romtemperatur.

karamellakris

Start med å smelte sjokoladen din og hell oppi formene dine. Smelt mye og snu så formen på hodet slik at overskuddet renner ut. Skrap over kanten av formen med en metallskrape. Verifiser at hele formen er dekket av sjokolade. Hvis det er områder som ikke er helt dekket så ‘klatt på’ litt ekstra sjokolade der det mangler. Avkjøl til sjokoladen har blitt hard.

img_7358

Fyll formene nesten helt opp med lakriskaramellen. Avkjøl i kjøleskap i ca 15 minutter.

img_7359

Hell over sjokolade slik at toppen av formen blir dekket. Hell gjerne godt med sjokolade over, og stryk utover sjokoladen med en metallskrape.

img_7361

Plasser hele formen ca 15 minutter i fryseren før du fjerner konfektene fra formen. De skal løsne av seg selv når du snur formen på hodet. Evt kan du banke litt i formen. Strø over litt maldonsalt på toppen av konfektene, smuldre saltet mellom fingrene dine hvis bitene er for store.

img_7363

Overskuddssjokoladen som har blitt skrapt ut av formene kan smeltes og brukes på nytt ved en senere anledning.

Jeg kan ikke få utdypt sterkt nok hvor gode disse er. Prøv de, du vil garantert ikke angre!

 lakriskonfekt

konfekt

4 kommentarer

 1. Hei hei.
  Disse lakriskonfektene ser helt nydelige ut.
  Lurte på hvor du kjøper den flytende lakrisen?
  Sjokolade fra Odense, er det en sjokolade som er fin å bruke?
  🎅🏼🤶🏻

  1. Hei Christin,
   jeg kjøper flytende lakris fra Johan Bülow, de kan kjøpes på nett eller på utvalgte butikker. I Trondheim selger de den på Sjokoladebutikken.

   Sjokoladen fra Odense fungerer fint 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *