Ved å legge på grønnsaker og urter i et pent mønster på foccaciaen så blir den som et vakkert kunstverk. Dekoren er pen å se på og i tillegg smaker brødet ekstra godt. Du kan bruke det meste av grønnsaker og krydder på brødet, kun fantasien setter grenser. Soltørkede tomater, fetaost og rosmarin gir en fantastisk god smak. Gjør du et raskt søk på internett så vil du finne mye god inspirasjon. Jeg lagde brødet i en liten firkantet form, ca 20*20 cm. Hvis du ønsker å bruke en vanlig langpanne og lage et stort brød så dobler du alle ingrediensene 🙂 Har du lyst til å lage et lite brød men mangler en form av ønsket størrelse så kan du gjøre det samme jeg gjorde, bruke en liten langpanne men gjøre den mindre ved å plassere en vanlig brødform i den for å avgrense størrelsen 🙂
Blomsterfoccacia
Ingredients
- 1/2 pakke gjær
- 1 ts sukker
- 0,5 ts salt
- 1 dl olivenolje
- 500 g hvetemel
Topping
- 0,5 dl olivenolje
- flaksalt/maldonsalt
- Grønnsaker og urter etter ønske
Instructions
- Bland hvetemel sammen med salt. Bland sammen vann, gjær og sukker i en liten skål. La dette stå i et par minutter før du rører det inn i melet. Elt godt sammen og elt videre i ca 5 minutter. Deigen skal være løs. Dekk bollen med plastfolie og la den etterheve i ca 40 minutter, til den har blitt ca dobbelt så stor.
- Dekk en liten langpanne med bakepapir. Jeg brukte en som er ca 20*20 cm stor. Fordel deigen utover i langpannen med fingrene. Ha litt olje på fingrene så vil ikke deigen sette seg fast. La deigen etterheve i ca 30 minutter.
- Sett stekeovnen på 200 grader. Dryss over olivenolje på brødet. Lag små groper med fingertuppene. Dekorer foccaciaen etter eget ønske. Strø over flaksalt. Stek brødet på et stekebrett midt i ovnen i ca 30 minutter. Avkjøl på rist.