Festkaker Kaker Suksesskaker

Bakeprosjektets SommerSpesial

Bakeprosjektets Spesial er en kake som er veldig populær og har blitt en favoritt hos mange av de jeg har servert den til, samt mange av dere som følger meg i sosiale medier. Jeg har tenkt mye på hvordan jeg kan lage en lettere og mer sommerlig variant av kaken. Resultatet har jeg kalt Bakeprosjektets SommerSpesial. Den minner mye om originalen, men jeg har byttet ut sjokoladekrem, mandler og salt karamell med en frisk, lett bringebærkrem, pistasjenøtter og mengder av friske bær på toppen. Denne sommervarianten av kaken er MINST like god som originalen og jeg kan anbefale denne på det aller, aller sterkeste 🙂

Jeg pleier å lage den gule kremen dagen før jeg skal montere kaken. Mandelbunnene kan også lages dagen før. Bringebærkremen lages samme dag som kaken skal monteres 🙂 Jeg har bakt denne sommerspesialkaken 2 ganger, begge gangene ble kaken spist opp med en gang så jeg har ingen erfaring med om den er holdbar til neste dag. Jeg vil anbefale at kaken monteres den samme dagen som den skal spises, men hvis det blir rester så vil nok de være spisbare både neste dag og dagen etter der 🙂

Bakeprosjektet Sommerspesial

Sommerens beste kake hvis du spør meg. Eller naboene mine. Eller familien min 🙂

Ingredients

Gul krem

  • 6 eggeplommer
  • 2,5 dl kremfløte
  • 150 g sukker
  • 3 ts Maisenna strøkne
  • 1 vaniljestang
  • 200 g meierismør

Bringebærkrem

  • 2 plater gelatin
  • 200 g frosne bringebær
  • 2 ts vaniljesukker
  • 100 g melis
  • 4 dl kremfløte

Mandelbunner

  • 225 g mandler
  • 150 g melis
  • 6 eggehviter
  • ø75 g sukker gjerne finkornet

Instructions

Gul krem

  • Bland eggeplommer, fløte, sukker og maisenna i en kjele. Skrap frøene ut av vaniljestangen og tilsett både frø og stang i kjelen. La dette koke på svak varme i 3 minutter mens du rører hele tiden. Fjern kjelen fra varmen. Tilsett smøret, oppdelt i terninger, og rør til alt smøret er smeltet. Hell kremen over en sil for å fjerne eventuelle klumper. Avkjøles først til romtemperatur, og deretter i kjøleskap i minst 4 timer. Legg gjerne plastfolie helt nedpå kremen mens den avkjøles så unngår du snerk.

Mandelbunner

  • Start med å kverne mandlene. Hvis du har en food processor kan du gjerne bruke den. Pass i så fall på å ikke la den gå for lenge for da kan fettet komme ut fra mandlene. Det går helt fint om det er noen store mandelbiter, det er bare godt med litt tyggemotstand i kaken. Har du ikke en food processor kan du kverne mandlene i en vanlig mandelkvern. Bland deretter mandlene med melisen.Pisk 6 eggehviter til bløtt skum, tilsett så gradvis 75 g sukker mens du pisker på medium hastighet til du har en fin og stiv marengs. Bland mandlene forsiktig inn i marengsen med en slikkepott.Kle to runde kakeformer på 22 cm med bakepapir i bunnen og fordel marengsen jevnt i formene. Se lenger nede hva du gjør hvis du ikke har to former.Stekes på varmluft i ovnen i cirka 18 minutter på 180 grader. Bunnene er ferdige når de er gylne på toppen.

Bringebærkrem

  • Tin bringebærene. Legg gelatinplatene i kaldt vann. Start deretter med å presse bringebærene gjennom en sil, plasser en stor skål under silen. Press ut så mye væske av bringebærene som du klarer. Dette gjør vi for å bli kvitt steinene i bringebærene, de ødelegger konsistensen på moussen.
    Varm opp ca 1/4 av bringebærsaften i en kjele til de begynner å ryke. Ta kjelen av platen. Klem ut alt vannet fra gelatinplatene og tilsett de i de varme bringebærene (gelatinplatene bør ha ligget minst 10 minutter i kaldt vann) og rør godt. Tilsett resten av bringebærsaften. Avkjøl til romtemperatur. Visp kremfløte, vanilje og melis til en løs krem. Ikke visp for mye. Tilsett bringebærene mens du rører. Rør til alt er jevnt blandet. La kremen stå i kjøleskapet til den såvidt begynner å stivne.

Montering

  • Del jordbær i 2, evt i 4 hvis de er store. Grovhakk pistasjenøttene.
    Plasser en kakebunn på et serveringsfat. Visp den gule kremen lett med en ballongvisp eller en elektrisk mikser. Du behøver bare å vispe et par sekunder slik at den blir litt lysere og mer luftig. Fordel kremen i en sprøytepose med en stor rund tipp og klem ut små topper med gul krem jevnt over hele bunnen. Legg den andre kakebunnen over den gule kremen. 
    Bre over bringebærkrem. Legg pistasjenøtter i en ring rundt kanten av bringebærkremen. Fordel friske bær inni ringen av pistasjenøtter.
    Dekorer gjerne med noen friske spiselige blomster, gullkuler, kløver eller noe annet fint du finner i skapet ditt.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Recipe Rating