Pikekyss er noe av det enkleste du kan bake til jul. De består av kun 2 ingredienser, eggehvite og sukker. De kan formes i mange ulike varianter og er holdbare i månedsvis når de oppbevares i en tett boks i romtemperatur.
Hvis du ønsker å gjøre litt ekstra ut av pikekyssene i år så kan du dyppe de i litt sjokolade og deretter finknuste pikekyss. Da blir de ekstra gode og ekstra vakre.
Pikekyss
Ingredients
- 100 g eggehvite ca 3 stk
- 200 g finkornet sukker
- 100 g melkesjokolade
- polkagris
Instructions
Pikekyss
- Pisk eggehvitene med en elektrisk mikser til du har et løst skum.Tilsett så litt og litt sukker gradvis mens du pisker på medium hastighet. Tilsett sukkeret sakte, visp gjerne litt imellom hver gang du tilsetter litt sukker. Pisk til alt sukkeret er tilsatt og du har en blank og fin stiv marengs.
- Fordel marengsen i en sprøytepose med stjernetipp. Sprøyt ut små topper på bakepapiret. Disse kan stå ganske tett for de vil ikke flyte ut under steking.
- Stek pikekyssene på 90 grader varmluft i ca 150 minutter til de er helt gjennomstekte. Etter 150 minutter så slår du av varmen, men la pikekyssene stå i stekeovnen mens ovnen kjøler seg ned.
- Smelt sjokoladen på lav temperatur i mikrobølgeovnen. Finhakk polkagrisstenger med en kniv. Du bør hakke polkagrisen i veldig små biter. Stryk litt sjokolade nederst på et pikekyss og rull det i hakket polkagris. La pikekyssene få stivne på et bakepapir før du legger de i tette bokser. Oppbevares i romtemperatur.