Jul Konfekt

Marsipan- og pistasjeruller

I fjor komponerte jeg noe som allerede har blitt en av mine julefavoritter, nemlig disse delikate og lekre marsipanrullene. Fylt med en fyldig sjokoladekrem og en smakfull pistasjekrem. Med unntak av sjokoladekremen som krever et kort oppkok så er det ingen baking eller steking involvert i disse rullene 🙂 Det er bare å kjevle ut marsipanen, smøre på kremene, rulle sammen og helle over sjokolade. Perfekt enkelt og SÅ dekorativt på kakefatet. Og ikke minst innmari godt!

Ingredienser

  • 100g mørk sjokolade
  • 0,5dllikør (gjerne Baileys eller Kahlua)
  • 1,5dl kremfløte
  • 400g god marsipan (den lilla fra Odense funker bra)
  • 1 glass pistasjekrem (fra Oliviers, evt pistasjepasta)
  • 200g mørk sjokolade (til overtrekk)
  • pistasjenøtter til pynt

Framgangsmåte

Steg 1 Kok opp sjokolade, likør og fløte på medium varme. Avkjøl til kjøleskapstemperatur. Rør godt sammen.

Kjevle ut marsipanen til ca 15*30 cm. Legg deretter et lag plastfolie over marsipanen, snu så marsipanen slik at plastfolien kommer ned på bordet.

Steg 2 Smør på pistasjekremen.
Steg 3 Smør så på sjokoladekremen.
Steg 4 Rull sammen. Prøv å rull så stramt og tett du kan uten at fyllet presses utover. Vær tålmodig og nøye så går det fint  Skjær rullen i 2. Avkjøl litt i kjøleskap og hell så litt smeltet sjokolade over rullene.

Tips

Hvis sjokoladekremen blir litt for flytende så la marsipanen med pistasjekrem og sjokoladekrem ligge i kjøleskapet i et par timer før du ruller sammen rulladen.

Hvis sjokoladen til overtrekket blir tykk så kan du tilsette litt delfiafett til du oppnår ønsket konsistens.

Hvis du ikke får tak i pistasjekremen kan du lage rullene med kun sjokoladekrem, evt kan du koke opp 2 dl kremfløte, og helle den over 200g grovhakket hvit sjokolade. Rør til alt er blandet, avkjøl til kjøleskapstemperatur og pisk lett opp. Gjør ellers som i den vanlige oppskriften men bruk den hvite kremen istedenfor pistasjekremen.

pistasjeruller

IMG_3044

IMG_3047

IMG_2963

Her finner du andre oppskrifter relatert til jul.

2 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *