Diverse

Browniebiter med karamell & pistasjenøtter

Disse browniebitene ble til som et kombinert resultat av at jeg for tiden jobber med å tømme fryseren min, samtidig som jeg ble invitert i et middagsselskap og ønsket å ta med noe søtt vi kunne spise til dessert. I fryseren fant jeg brownies som ble til overs fra datteren mins fødselsdagsfeiring. Jeg delte browniesene i små biter, duppet de i sjokolade, sprøytet på litt lakriskaramell og toppet med salte pistasjenøtter. Resultatet ble helt fantastisk godt, og ikke minst ser det veldig lekkert ut. Disse små browniebitene ble faktisk så gode og populære at jeg ble spurt om jeg kunne lage akkurat slike til søsteren min sitt bryllup neste år – og det gjør jeg selvfølgelig veldig gjerne 🙂

Fremgangsmåte

Du kan benytte de brownies du ønsker, men det er en fordel at du har brownies som ikke er for klissete, og ikke for lave. Jeg benyttet oppskriften nedenfor, kalt ‘Sarahs rosa brownies’, men jeg droppet det siste steget som var å legge på rosa glasur.

Når brownies er ferdig stekte, og helt avkjølte, deles de opp i små biter. Enten kvadrat eller rektangel. Det kan være en fordel å lage brownies dagen før du deler de opp, da holder de bedre formen.

Smelt mørk kokesjokolade i et vannbad, eller på svak varme i microbølgeovn. For å få sjokoladen litt mer flytende kan du enten benytte noe som heter mørk overtrekk/non-temp som jeg brukte, du kan temperere vanlig sjokolade (for de spesielt interesserte, her kan du lese om fremgangsmåten), eller du kan tilsette litt delfiafett i sjokoladen. Dupp toppen og sidene av hver bit i sjokolade og la den renne litt fra seg før du lar den stå og stivne på et bakepapir.

Når sjokoladen er stivnet så fordeler du lun lakriskaramell i en sprøytepose med rund tipp. Vent til karamellen har begynt å bli mer fast slik at den holder formen, men enda ikke er helt fast. Klem ut litt karamell på hver bit.

Strø over grovhakkede, salte pistasjenøtter. Dekorer gjerne med gullperler eller annen dekor hvis du har det.

Server bitene romtempererte.

Sarahs rosa brownies

Myke, saftige, seige brownies du lager på null komma niks.

Ingredients

Brownies

  • 300 g meierismør
  • 3 ss kakao
  • 100 g mørk sjokolade
  • 6 egg
  • 600 g sukker
  • 3 ts vaniljesukker
  • 250 g hvetemel

Glasur

  • Melis
  • Vann
  • Rosa konditorfarge / pastafarge
  • Strøssel / sjokoladekanpper

Instructions

Brownies

  • Sett stekeovnen på 180 grader over/undervarme.
    Smelt smøret på medium varme i en stor kjele. Mens smøret smelter grovhakker du sjokoladen. Når smøret er helt smeltet så fjerner du kjelen fra varmen og tilsetter kakao og sjokolade i smøret. Rør med en slikkepott til all sjokoladen er smeltet og alt er jevnt blandet.
  • Rør inn eggene, deretter sukkeret. Sikt hvetemel og vaniljesukkeret over i kjelen. Bruk en håndvisp og rør til alt melet er jevnt fordelt.
    Legg et ark bakepapir i bunnen og oppover sidene av en liten langpanne, ca 22 * 30 cm stor. Hell over røren.
    Stek brownies i ca 35 minutter, midt i ovnen. Avkjøl på rist.

Glasur

  • Når kaken er helt avkjølt så snur du kaken opp ned. Grunnen til at jeg snur kaken opp/ned er at toppen på en brownies er litt smuldrete så det er vanskelig å smøre melisglasuren pent utover kaken uten at flak løsner fra toppen av kaken, og dermed blander seg sammen med melisen.
    Bland sammen melis med vann og litt rosa konditorfarge til du har en tykk glasur. Den skal være såpass tykk at den såvidt er litt rennende. Smør glasuren jevnt utover kaken. Strø gjerne over litt fint strøssel hvis du har det. Jeg hadde noen rosa m&m i kjøkkenskapet mitt som jeg pyntet med sammen med strøsselet. Skjær kaken opp i firkantede stykker før melisen rekker å stivne helt.
    Disse brownies kan fint lages et par dager før de skal serveres, oppbevar de da i en helt tett boks i kjøleskapet.

 

Lakriskaramell

Ingredients

  • 100 g sukker
  • 1 dl vann
  • 0,5 dl kremfløte
  • 3 ss lakrissirup
  • 40 g meierismør
  • litt maldonsalt om ønskelig

Instructions

  • Kok opp vann, sukker, lakrissirup og kremfløte i en kjele.
    La dette koke på mediumvarme til du ser at blandingen blir seigere og boblene holder formen i et lite sekund. Det tar ca 15 minutter.
    På bildet ser du hvordan min karamell så ut da den var ferdig kokt.
  • Fjern kjelen fra varmen og rør inn smøret. Hvis du ønsker et lite saltpreg så kan du tilsette litt maldonsalt i karamellen din, jeg synes det er godt med et lite hint av salt 🙂
  • Avkjøl karamellen.
    Karamellen oppbevares i tett boks i kjøleskap, der er den holdbar i et par uker.

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Recipe Rating