Diverse

Sjokoladekake med bær

Kan vi ta ett minutt og snakke om den sjokoladekaken her? Dette må være verdens beste sjokoladekake! En klassisk saftig, luftig passe mørk sjokoladekake, fylt med ett lag vaniljekrem og ett lag med sjokoladekrem. Toppet med et raust lag sjokoladekrem og mengder av friske bær. En slik sjokoladekake er noe av det aller, aller beste jeg vet. Her kan du pynte med hva du vil av ønsket bær, frukt eller annen dekor. Varier i det uendelige!

Hvis du ikke har en sprøytepose, eller har lyst til å lage slikt mønster på kaken, så kan du fint benytte samme oppskrift. Da smører du kremen jevnt utover kaken istedenfor å sprøyte den på – det blir akkurat like godt 🙂

Kaken lagde jeg ved å lage en kakebunn av Bakeprosjektets beste sjokoladekake (oppskrift nedenfor). Når bunnen var avkjølt delte jeg den i 3. Jeg fylte kaken først med ett lag sjokoladeglasur med kremost (oppskrift nedenfor). Deretter la jeg på en kakebunn oppå sjokoladekremen. Jeg sprøytet en ring med sjokoladekrem langs kanten av kakebunnen, for å ligge som en kant utenpå vaniljekremen. Deretter fylte jeg vaniljekrem inni ringen av sjokoladekrem. Legg til slutt på den siste kakebunnen.

Etter å ha fylt kaken så smurte jeg den opp med et tynt lag av sjokoladekremen før jeg fordelte resten av kremen i en sprøytepose og sprøytet roser av kremen. Jeg brukte en Wilton 1B tipp på sprøyteposen.Til slutt pyntet jeg med friske bær 🙂

NB – det går myyye glasur når man sprøyter slike roser. Lag rosene relativt små, vær ‘grådig’ på kremen. Lag kun en relativt tynn kant med roser øverst på kaken, du behøver ikke roser der hvor du skal legge frukt/bær 🙂

Jeg lagde vaniljekremen selv, og brukte da denne oppskriften fra matprat: https://www.matprat.no/oppskrifter/tradisjon/vaniljekrem/ . NB – det holder å lage halv porsjon av vaniljekremen 😉 Om du ønsker kan du benytte ferdig vaniljekrem på boks, det går heeeelt fint 🙂

Her er en lenke til en video som viser hvordan jeg sprøyter rosene på kaken. Det er slettes ikke vanskelig. Beklager merkelig vinkel på filmingen, det er min datter på 7 år som filmet:

video sprøyte roser

 

Bakeprosjektets beste sjokoladekake

  • 125 g meierismør ((190 g))
  • 1 dl vann ((1,5 dl))
  • 3 ss kakao ((4,5 ss))
  • 4 store egg ((6))
  • 250 g sukker ((375 g))
  • 150 g hvetemel ((225 g))
  • 2 ts (strøkne) bakepulver ((3))
  • 2 ts vaniljesukker ((3ts))
  1. Smelt smøret i en kasserolle på svak varme. Fjern kaserollen fra varmen.

    Bland inn vann, kakao og vaniljesukker.

    Bland inn eggeplommer.

  2. Hell blandingen over i en stor bakebolle og tilsett sukker. Bland sammen mel og bakepulver og sikt dette inn i blandingen. Rør godt.

    Pisk eggehvitene stive i en helt ren glass- eller metallbolle. Med en slikkepott rører du inn ca 1/3 av eggehvitene i resten av røren. Deretter tilsetter du resten av eggehvitene og blander de forsiktig inn røren. Ikke bland mer enn nødvendig.

  3. Kle bunnen av en rund form, 26 cm, med bakepapir. Smør bakepapiret og sidene av formen. Fyll røren i formen og stek kaken midt i ovnen i ca 50 minutter, på 175 grader. Avkjøl på rist.

Hvis du ønsker å lage en høy, smalere sjokoladekake så lager du 1,5 gang av alle ingrediensene. Mengden står i parantes bak hver ingredients. 

Da fordeler du kakerøren likt i 2 stk kakeformer på 20 cm i diameter. Kaken skal da stekes på 170 grader varmluft i ca 35 minutter, midt i ovnen på brett.

Hvis du ikke har 2 former på 20 cm så deler du røren i 2, og steker halvparten i kakeformen først. Når den første kaken er ferdig stekt så lar du kaken avkjøle seg ca 20 minutter i formen før du forsiktig fjerner kaken fra formen og steker den andre halvdelen av røren. 

Sjokoladeglasur med kremost

Verdens beste sjokoladeglasur

  • 300 g meierismør (romtemperert)
  • 350 g melis
  • 2 ts vaniljesukker
  • 3 ss kakaopulver
  • 3 ss sterk kaffe (romtemperert)
  • 150 g kremost naturell (Philadelphia eller Tine)
  1. Visp smør, melis og vaniljesukker lenge, til det blir lyst og luftig. Gjerne 6-7 minutter.

    Rør inn kakaopulveret.

    Rør inn kaffen, sørg for at kaffen ikke er varm.

    Rør inn kremosten. Sørg for at kremosten er jevnt blandet inn, men ikke rør lengre enn nødvendig.

    Voila – så enkelt og sååå godt!

 

2 kommentarer

  1. Hei! Har du brukt oppskriften med 4 eller 6 egg til form på 26 cm? Vennlig hilsen Johanne

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.