Dåpskaker Dekorkaker

Dåpskake til jente

I helgen har jeg vært så heldig å få lage dåpskaken til min venninnes datter. Dåpskake er de kaker jeg liker aller best å lage, de er så lyse, rene og delikate. Jeg fikk relativt frie tøyler på både utseende og smak så dette var en kake jeg har kost meg veldig med å lage. dåpskake_bakeprosjektet

Når jeg får bestemme en dåpskake selv går jeg stort sett alltid for en base med sukkerbunn med marsipantrekk. Jeg synes den lyse og lette kakebunnen danner en fantastisk base for en kake. Man kan fylle den med stort sett alt man ønsker og kaken faller i smak både for den godt voksne generasjon og den litt yngre. Ikke misforstå, jeg lager gjerne sjokoladekaker men akkurat til dåp synes jeg det føles mer riktig med et lett sukkerbrød enn en tung sjokoladekake:)

I dag falt valget på sukkerbrød fylt med ett lag romkrem og ett lag med hjemmelaget bringebærsyltetøy toppet med krem med sjokoladebiter. Til å dynke kaken med brukte jeg den herlige eplejuicen fra Sunniva, laget med Pink Lady Epler. (Som en avsporing – den juicen er bare SÅÅÅÅÅÅÅ god, jeg tuller ikke når jeg sier at det nok har gått 5 slike flasker i uka hjemme hos oss siden jeg oppdaget den i butikken. Tør ikke tenke på hvor mye penger jeg har brukt på eplejuice det siste halvåret). Jeg smurte opp kaken med krem før jeg tilslutt la på et lyserosa trek i marsipan. All pynt har jeg laget av marsipan.

Jeg fikk også benyttet anledningen til å prøve ut litt blonder på kaken. For de av dere som leste innlegget mitt fra sist uke så husker dere at jeg akkurat har lært meg å lage spiselige blonder. Det er skikkelig gøy og veldig dekorativt. Jeg hadde tenkt å prøve å lage sommerfugler i blonde til kaken men klokken ble så mange at jeg rakk det ikke denne gang. Jeg får ha det til gode til neste gang;)

Sommerfuglene på kaken laget jeg i marsipan. Jeg kjevlet marsipanen veldig, veldig tynt før jeg lot den tørke i 5 minutter på hver side før jeg stakk ut sommerfuglene med en utstikker (patchwork). Jeg lot sommerfuglene tørke liggende i en liten vinkel før jeg sprayet de med perlemorspray. Jeg ble veldig fornøyd med disse, sommerfuglene kommer så mye mer til liv når de får litt glans fra perlemorsprayen.

Dåpskake_sommerfugler

Bamsen laget jeg i marsipan. En slik bamse er ikke spesielt vanskelig å lage, men man behøver litt tålmodighet. Trikset er å ha et bilde å se etter 🙂

rosa_bamse_kake

 Dåpskake_navn_klosser_bamse

Jeg benytter ofte slike klosser med bokstaver på dåpskaker, til å skrive dåpsbarnets navn. Her ble den siste klossen dekorert med en søt liten sommerfugl. Dåpskake_navn_klosser_bamse_rosa

vibakes

2 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *