Barnekaker Dekorkaker

Legokake

Alle guttene i min familie er store Legofans, til bursdager og jul er det Lego som troner på topp på ønskelistene. Derfor var det en stor selvfølge at min nevø og hans far måtte få en legokake da de skulle feire felles bursdag. Denne kaken er en høy sjokoladekake hvor all pynt er laget i marsipan. Legokake

En slik legokake ser kanskje vanskelig og komplisert ut, men med det rette utstyret er det slettes ikke vanskelig. Jeg kjøpte silikonformer til både legoklosser og legofigurene. Slike silikonformer kan du f.eks kjøpe på ebay, søk etter ‘Lego silicone mould’.

Her er en beskrivelse av fremgangsmåten jeg benyttet da jeg lagde denne kaken.

 1. Fyll og smør opp kaken din. Jeg benyttet Annas Sjokoladekake og en melkesjokoladekrem.
 2. Benytt en kniv og marker opp området hvor du ønsker de fargede legoklossene. Dette blir en trekant på toppen av kaken som fortsetter rett nedover langs siden av kaken.
 3. For å lage ‘klosser’ på siden av kaken kjevlet jeg ut et tynt lag marsipan i hver av fargene og skar ut rektangler i samme størrelse som siden av legoklossene. Disse rektanglene ble så festet fast i smørkremen, så tett som man klarer.
 4. Deretter presset jeg marsipan i silikonformene for å lage legoklosser. Disse plasserte jeg på toppen av kaken. Da ble jeg nødt til å skjære de til på sidene slik at de passer inn i trekanten som er markert på toppen av kaken.
 5. Deretter kjevlet jeg et passelig tykt lag med hvit marsipan som jeg la løst oppå kaken. Deretter skar jeg bort det stykke av marsipanlokket som ble liggende over det fargede området på siden av kaken, altså der hvor kaken er dekt med de fargede rektanglene. Så skar jeg opp 2 snitt i toppen av kaken, der hvor den markerte trekanten er, og ruller opp dette stykket slik som på bildet.
 6. Deretter formes resten av marsipanlokket godt inntil kaken.
 7. For å lage legofigurene presset jeg rød, gul og blå marsipan ned i silikonformene.
 8. Plasser legoklosser og legofigurer litt vilkårlig på toppen av kaken.
 9. Navneskiltene har jeg laget ved hjelp av Royal Icing på bakepapir. Legg igjen en kommentar under hvis du ønsker fremgangsmåte på dette, eller hvis noe er uklart i beskrivelsen så skal jeg hjelpe så godt jeg kan 🙂

 

Begge jubilantene ble veldig fornøyde med kaken og jeg fikk øyeblikkelig bestilling på en likedan kake fra min nevø, han ønsket seg også en slik til sin fødselsdag 😉

Lik gjerne siden min på facebook, trykk isåfall på facebook-logoen og trykk deretter ‘liker’ facebook

vibakes

4 kommentarer

 1. Takk for mange gode tips.
  Men linken til hvordan man skal lage en marsipanrose, tar meg til legokaken. Finner derfor ikke framgamgsmåten på rosene.
  Mvh. Wenche

  1. Ja, det har du rett i. Gikk litt fort i svingene der, fikset opp nå! Takk for at du gjorde meg oppmerksom på feilen 😀

   marit

 2. Flott kake!!! Har en legofrelst gutt som snart har bursdag og fikk lyst til å overraske han med lego-kake,og lurer derfor på hvor det er mulig å få tak i de silikon-formene du bruker til å stikke ut legoklosser og legofigurer???

  1. Hei Kari,
   tusen takk. Disse kan du finne rimelig på ebay, søk etter ‘lego mould’ og du vil få drøssevis med treff 🙂

   mvh Marit

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *