Makroner

Lakrismakroner

Disse makronene har en deilig og kraftig smak av lakris med en flytende kjerne av lakrissirup i midten. Dette er en av de aller beste makronene jeg vet av og jeg har alltid noen av disse liggende på lager i fryseren 🙂

Lakrisfyll

Ingredienser

  • 1 dl Kremfløte
  • 150g Mørk kokesjokolade
  • 1 ss Raw Licorice Powder (Johan Bülow)
  • Sweet Liquorice Sirup (Johan Bülow)

Framgangsmåte

Sjokoladeganache
Steg 1 Grovhakk sjokoladen. Gi fløten et forsiktig oppkok i en kjele. Trekk kjelen bort fra varmen og tilsett sjokoladen og lakrispulveret. La blandingen stå i et minutt før du rører hurtig rundt med en slikkepott i midten av kjelen til all sjokoladen er smeltet og røren er blank og skinnende.
Avkjøl sjokoladen til romtemperatur før du plasserer den i kjøleskapet i minst 2 timer.
Montering
Steg 2 Del opp makronene i par slik at hver del har en ‘partner’ som er ca like stor.
Plasser sjokoladekremen i et vannbad eller i microbølgeovn på lav effekt og la den få litt varme slik at den blir litt mykere og mer føyelig. Fordel den i en sprøytepose med en stor rund tipp.
På den ene delen av et makronparpar sprøyter du sjokoladekrem i en tykk sirkel. Fordel litt flytende lakrissirup i midten og sett så sammen med den andre delen av makronparet.

Tips

Jeg bruker flytende søt lakrissirup samt lakrispulver fra Johan Bülow i disse makronene. Da får du en skarp men samtidig rund lakrissmak. Disse produktene får du kjøpt på nett samt i diverse interiørbutikker og sjokolade/bakebutikker.

Grunnoppskrift makroner

Ingredienser

  • 280g mandelmel
  • 370g melis
  • 230g eggehvite
  • 125g sukker (finkornet/engelsk)

Framgangsmåte

Steg 1 Sikt melis og mandelmel sammen 2 ganger. Hvis det blir igjen veldig mye mandelmel pga grovt malte mandler så kan man ta overskuddet etter siktingen i en bolle og gå løs på det med stavmikseren for å finmale det, og deretter sikte det inn sammen med resten av melis-og mandelmassen. Overflødige klumper kastes. Dette gjør man for å få en blank og glatt overflate på makronene.

Pisk eggehvite på lav styrke i en mikser til det skummer. Tilsett gradvis litt og litt sukker mens maskinen går til du får en litt seig marengs. Bland inn litt farge hvis du ønsker farge på makronmassen din.

Bland deretter inn mandel-og melisblandingen. Du kan røre godt, feilen man ofte gjør når man lager makroner er å røre for lite. Blandingen skal bli rimelig flytende og blank – men den er slik at jo mer du rører dess mer flytende blir den. Du skal stoppe røringen når massen begynner å flyte litt utover når du rører, samt at den skal ha litt blankt gjenskinn i overflaten.

Tegn opp sirkler på et bakepapir, ca 4-5 cm i diameter. Fyll sirklene med makronmasse som du sprøyter ut vha en sprøytepose. Bank stekebrettet med makroner hardt ned i kjøkkenbenken 1-2 ganger for å få eventuelle luftbobler opp til overflaten. Hvis du ser noen luftbobler som ikke sprekker så stikk hull på boblene med en nål. La makronene tørke i romtemperatur i ca 20 minutter. Dette må man gjøre for å unngå at makronene sprekker når de steker.

Stek makronene i varmluftsovn på 170 grader i ca 13 minutter, midt i ovnen. Stek ett brett av gangen. Plasser et tomt stekebrett på rillen under stekebrettet ditt. Avkjøl makronene på bakepapiret på en rist.

Fyll makronene med ønsket fyll.

Tips

Makroner smaker aller best hvis de lages en dag eller to før de skal spises. De oppbevares i en tett boks i kjøleskapet i 3-4 dager, eller opptil 2 måneder i en tett boks i fryseren.

2 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *