Diverse

Kakekrigen etter andre episode

I dagens episode fikk vi besøk av stylisten Storm Pedersen som utfordret oss til å lage en Croquembouche, altså et tårn av stablede fylte vannbakelse som skal monteres med deilig sprø karamell. I teorien er egentlig dette ikke så vanskelig, men det er så innmari små marginer for å få dette godt. Steker man vannbakelsene for lite faller de sammen til en pannekake, og steker man de for mye blir de ikke gode. I tillegg har man tidsfaktoren på bare 90 minutter… puh! Jeg hadde på forhånd bestemt meg for å lage et tårn stablet UTEN en kjegle, samt at jeg skulle fylle vannbakelsene med vaniljekrem og nyrørte bringebær. Men det var planen, og det er ingen underdrivelse å si at ingenting gikk som planlagt. Her følger en kort oppsummering av dagens episode 🙂

Her har vi en spent gjeng som er ivrig på å komme i gang med bakingen 🙂

kakekrigen studio

Jeg kunne veldig gjerne ha vent meg til å bli profesjonelt stylet altså, det var helt fantastisk å sitte og slappe av mens andre gjorde oss vakre 🙂

kakkrigen sminke

Min gode, kjære venn Aleksander i dyp konsentrasjon med sprøyteposen. På dette punktet tror jeg vi alle var noenlunde godt i rute….

KK_02_706_baking_aleksander-1

Dessverre gikk ikke dagens bakst helt som det skulle for Øyvind og han fikk det veldig travelt. Og en etter en så fant vi alle, med unntak av Amatuzzarah, at vi hadde ALT for lite tid og det ble komplett kaos. Jeg hadde stekt mine vannbakelse for lite slik at de falt sammen. Med 30 minutter igjen bestemte jeg meg for å satse alt og sprøytet ut nye vannbakelse som jeg stekte i 22 minutter. Heldigvis avkjøles vannbakelse veldig fort så jeg rakk såvidt å fylle de med vaniljekrem (kremt:saus) og bringebærsyltetøy. Jeg rakk dessverre ikke å stable opp nok vannbakelse til at det ble et tårn men det ble iallefall noe jeg kunne levere. KK_02_706_baking_øyvind-5

Slik ser man ut etter 90 hektiske croquembouceminutter. Det er ingen overraskelse at mitt forkle ble mest skittent.

IMG_1382

Det er en overdrivelse å kalle dette en croquembouce, Sverre valgte å kalle dette for en borg istedenfor et tårn 😉 Heldigvis ble vannbakelsene fantastisk gode på smak og iom at ingen av de andre deltagerne hadde en topp dag så borgen min bra nok til å skaffe meg det gule lederforkleet. Yuhuuuuuuuuuuuuuu! 🙂 Det var så stas! Jeg er evig takknemlig for at jeg, med bare 30 minutter igjen av baketiden, valgte å ta sjansen på å steke opp flere vannbakelse. Det reddet det gule forkleet mitt 😀

Noe som var veldig morsomt, som ikke kom med på TV, var at Storm sa at han liker ikke syltetøy. Men etter at han hadde smakt på mitt bringebærsyltetøy i vannbakelsene sa han at han nå elsker bringebærsyltetøy. Det var en fin kompliment 🙂

IMG_1380

Et fint syn, gult er kult… Jeg gleder meg til å få bake med gult forkle i morgen 🙂

gult forkle

Kvelden ble avsluttet med en velfortjent god middag. Alle sammen var helt utslitte etter dagens kaosbaking.

IMG_1414God kveld! Håper du følger Kakekrigen i morgen 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *