Diverse

Kakekrigen etter første episode

Da var første episode over. Jeg kom meg trygt gjennom med svært gode tilbakemeldinger. Øyvind fikk det gule forkleet mens May Britt fikk 10 minutters tidsstraff før morgendagens episode.

Jeg lagde en lakrispavlova med en fyldig mascarponekrem, toppet med limesyltet rabarbra og jordbær. Dette er en av de aller beste kaker jeg vet: den er søt, sprø, frisk og med en helt perfekt balanse. Oppskriften får du her:

God stemning i studio 🙂

 KK_02_705_baking-3

Ovner på rad og rekke. Selv om jeg hadde bakt denne kakebunnen mange ganger tidligere er det alltid utfordrende å bruke en ny ovn. I tillegg så kom jeg helt plutselig på at jeg ønsket å lage noen lakris-pikekyss til å dekorere kaken , så da fylte jeg opp sprøyteposen og sprøytet ut noen marengstopper som fikk steke samtidig som pavlovaen

🙂

KK_02_705_baking-11

Her er vi inne i de siste minuttene før kakene skulle være ferdige og stå på enden av benken. Jeg var heldigvis i rute og kunne bruke de siste par minuttene på å dille med kaken min 🙂

KK_02_705_baking-14

 

Når jeg har bursdag synes jeg det skal være fyrverkeri, glitter og stas. Derfor forsynte jeg meg grovt fra lageret med tilbehør. Jeg var fullstendig klar over at dette ikke var en typisk kake som er den mest avanserte eller som er den mest elegante og imponerende, men den smaker helt vanvittig godt og er akkurat den kaken jeg ønsker meg til min egen bursdag. Derfor valgte jeg denne kaken, selv om den trolig ikke ville være det ‘tryggeste’ valget strategisk.KK_02_705_Marit_kake_fyrverkeri-2

 

Tattaaaa! Jeg kom i mål og kaken ble akkurat slik jeg hadde planlagt 🙂 Jeg fikk veldig gode tilbakemeldinger på smaken, dommerne mente at kombinasjonen rabarbra, jordbær, lime og lakris var veldig vågalt men at det fungerte innmari bra og at smakene utfylte hverandre perfekt. Det var veldig gøy å høre 🙂

KK_02_705_Marit_kake-1

 

Her er kaken, klar for å tennes på. M’en er et stjerneskudd den også…

KK_02_705_Marit_kake-3Nå er det straks klart for andre episode. Denne bør dere få med dere, det blir KAOS! hehe….

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *