Disse profiterolene med sitronkrem er herlig friske og smakfulle. De bør lages samme dag som de skal spises slik at de beholder den sprø utsiden.
Du kan benytte ferdig vaniljekrem, eller du kan lage den selv.
Ingredients
Profiteroler
- 1,25 dl vann
- 1,25 dl lettmelk
- 125 g meierismør
- 125 g hvetemel
- 4 egg
Sitronkrem
- 75 g ferskpresset sitronsaft
- revet skall fra 1/2 sitron gjerne økologisk
- 3 eggeplommer
- 1 ts Maizenna
- 80 g sukker
- 120 g meiersmør
- 5 dl vaniljekrem
- melis
- pistasjenøtter
Instructions
Vannbakels
- Kok opp vann, melk og smør i en kjele. Når det koker tilsetter du melet. Rør kraftig med en tresleiv. La komfyren stå på medium varme og rør i deigen. Rør konstant til du ser at deigen løsner godt fra kanten, det tar ca 3 minutter. Fjern så kjelen fra varmen. Hell deigen over i en kjøkkenmaskin, bruk en k-spade. Tilsett ett egg og rør til det er fordelt i røren. Gjenta med ett og ett egg, rør godt imellom til egget er jevnt fordelt i røren.
- Sett stekeovnen på 200 grader.Hell deigen over i en sprøytepose med stor rund tipp. sprøyt ut små rundinger/sirkler på et brett kledd med bakepapir. Ikke lag de for store, de vil heve når de stekes. Ca 4 -5 cm i diameter, og godt mellomrom så de ikke hever inn i hverandre. Du kan duppe fingeren din i kaldt vann og trygge ned toppene på vannbakkelsene. Stek vannbakels midt i ovnen i ca 20-25 minutter. Ikke åpne døren for tidlig, vent til du ser at vannbakelsene er godt gylne. Åpnes døren for tidlig kan bakverket falle sammen. Avkjøl profiterolene helt før du fyller de.
Sitronkrem
- Bland eggeplommer, sukker og maisenna i en kasserolle. Tilsett sitronsaft og sitronskall og visp til en jevn røre.La blandingen få koke opp på medium varme til den tykner, min fikk koke i ca 5 minutter. Fjern så kjelen fra varmen og tilsett smøret, som er oppdelt i terninger. Rør til alt smøret er smeltet og blandet inn.La sitronkremen bli romtemperert før du plasserer den i kjøleskapet. La den få minst 2 timer i kjøleskapet.
Montering
- Bland sammen sitronkremen med vaniljekremen. Fordel kremen i en sprøytepose med en rund tipp. Bruk en skarp kniv og lag et lite hull under vannbakkelsene. Plasser deretter tippen på sprøyteposen i hullet og klem litt sitronkrem inni hver vannbakkelse. Rør sammen melis med litt vann til du får en tykk glasur. Stryk litt glasur på toppen av hver vannbakkelse. Dryss over noen hakkede pistasjenøtter.