Kaker

Rabarbrakake med sprø kokostopping

Denne fyldige, myke rabarbrakaken med  knasende, sprø kokostopping er helt perfekt å servere på fine sommerdager. Jeg synes den smaker aller best når den serveres lun, med vaniljekrem eller søt fløtekrem ved siden av.

Rabarbrakake med sprø kokostopping

Ingredients

Rabarbrakake

  • 4 egg
  • 200 g sukker
  • 2 dl kondensert melk vanlig, usøtet type
  • 0,5 dl nøytral olje f.eks solsikkeolje
  • 200 g hvetemel
  • 2 ts vaniljesukker
  • 2 ts bakepulver
  • 5 dl rensket rabarbra i biter

Sprø kokostopping

  • 100 g meierismør
  • 150 g sukker
  • 100 g kokos
  • 2 ts vaniljesukker

Instructions

  • Sett stekeovnen på 170 grader over/undervarme.
    Visp stiv eggedosis av egg og sukker.
    Rør inn kondensert melk og olje.
    Bland sammen hvetemel, vaniljesukker og bakepulver. Sikt dette inn i røren. Vend melet forsiktig inn med en slikkepott.
    Kle bunnen av en rund kakeform, 24-25 cm i diameter, med et bakepapir.
    Fordel røren i formen.
    Legg forsiktig rabarbrabitene på toppen av kaken, du behøver ikke stappe de ned i røren - de vil synke noe ned når kaken stekes.
    Stek kaken i 30 minutter, midt i ovnen.
  • Mens kaken steker lager du den sprø toppingen.
    Smelt smøret på svak varme i en kjele. Når alt smøret er smeltet fjerner du kjelen fra varmen og rører inn sukker, kokos og vaniljesukker.
    Når kaken har stekt i 30 minutter øker du temperaturen i ovnen til 210 grader. Åpne døren til stekeovnen, ta stekebrettet med kaken halvveis ut fra ovnen slik at den fortsatt står i litt av varmen. Legg forsiktig kokostoppingen jevnt over hele kaken, du må legge den veldig lett nedpå kaken slik at kaken ikke faller sammen.
    Stek kaken videre i 10 minutter. Sjekk med en kakepinne eller strikkepinne om kaken er ferdig stekt, kaken skal være fast og det skal ikke være rester av kakerøre når du stikker pinnen midt i kaken. Hvis kaken ikke er ferdig steker du videre i 5 minutter før du tester om kaken er ferdig.
    Når kaken er ferdig stekt avkjøler du den i formen til den er lunken. Da kan du løsne den forsiktig fra formen ved å skjære langs innsiden av kanten på formen med en skarp kniv.
    Server kaken med iskrem eller pisket fløtekrem.
Blir veldig glad hvis du liker eller deler på facebook
Forrige innlegg Neste innlegg

Flere godsaker

Ingen kommentarer

Svar