Porsjonskaker Til barna

Rosa bamsekjeks på pinne

Søte dekorerte kjeks er ofte det som utgjør prikken over i’en på et kakebord. Det er slettes ikke vanskelig men det krever at man er tålmodig både under baking av kjeksene og når man skal pynte de. Her deler jeg fremgangsmåten min for å lage søte rosa bamser på pinne.

Lag en porsjon vaniljekjeks som i oppskriften nedenfor. Trykk ut kjeksene med en stor rund utstikker, ca 7 cm, og legg rundingene på et bakepapir. Du må også stikke ut noen mindre sirkler,  disse skal være ca 2 cm og som er ca 3 cm. Du behøver en 7cm, en 2cm og en 3 cm pr bamse.

Del sirklene på 3 cm midt på med en skarp kniv og legg de helt inntil toppen av en stor sirkel, dette skal bli ører på bamsene.
De minste sirklene strekker du litt i slik at de blir litt ovale, og legger de på de store kjeksene slik at bamsene får en munn.

Plasser en trepinne oppå kjeksene, delvis under munnen på bamsene. Trepinnene tar ikke fyr i ovnen. Du kan ikke bruke en plastpinne for den vil smelte.

bamsekjeks

Legg brettet med kjeksene kjølig, enten i fryser eller i kjøleskap, til de er ordentlig kalde.

Stekes midt i ovnen i ca 15 minutter. Kjeksene skal være gjennomstekte men ta de ut før de får farge, de skal være lyse.

Avkjøl godt før du begynner å pynte de.

Lag royal icing, oppskrift finner du nederst i dette innlegget. Finn frem 2 små skåler og fordel litt icing i hver av disse skålene. Tilsett litt svart farge i den ene skålen. Tilsett litt rosafarge i glasuren som er igjen i bollen. Fyll den rosa glasuren i en liten sprøytepose med en liten rund tipp. Lag omriss rundt ørene og munnen. Gjør dette for alle kjeksene. Resten av glasuren sprøyter du tilbake i bollen.

bamsekjeks2

I en annen sprøytepose med en liten rund tipp fyller du den hvite glasuren og lager øyne.

Nå tilsetter du litt og litt vann i den rosa glasuren til den blir mer flytende, ca som yoghurt. hell glasuren tilbake i en sprøytepose, gjerne med en litt større rund tipp. Fyll denne glasuren inn i omrisset til ører og munn. Hvis glasuren ikke renner helt ut til kantene kan du hjelpe til med å bruke en nål og presse glasuren utover slik at hele ører/munn blir fylt med glasur. Nå er det viktig at glasuren får tørke helt før vi sprøyter på den svarte glasuren, da bruker du den minste tippen du har til å lage pupiller, øyevipper og munn.

Hvis du vil kan du pynte et øre med en liten marsipansløyfe eller en liten blomst.

Jeg penslet på litt rosa matpulverfarge i kinnene men dette er selvfølgelig ikke nødvendig.

Oppbevar kjeksene i en tett boks i romtemperatur til de skal spises, disse holder seg fint i flere uker.

[gmc_recipe 2287]

[gmc_recipe 2294]

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *