Dåpskaker Dekorkaker

Gul dåpskake med varmluftsballong

Jeg må le litt av meg selv… I helgen skulle jeg lage en dåpskake til mitt skjønneste lille fadderbarn. Jeg fikk helt frie tøyler men jeg informerte min kusine, barnets mor, om at jeg måtte lage en enkel kake fordi jeg hadde en vanvittig travel uke med audition til Kakekrigen samt en stor konfirmasjonskake som skulle lages. Men hva tror du skjer etterhvert som jeg begynner å lage kaken, og planlegger designet? En etasje blir til 2, og det ‘enkle’ designet ender opp med å bli en av de mest avanserte dåpskaker jeg har laget. Jeg klarte ikke å begrense meg og det var fantastisk gøy å endelig få lov til å lage en gul dåpskake, attpåtil med en varmluftsballong! Dette er to elementer jeg har lenge hatt på min ‘ønskeliste’ over elementer jeg har lyst til å bruke på en dåpskake. Jeg kan love deg at jeg har hatt mye frem og tilbake på denne kaken før jeg endte opp med dette designet, men jeg ble veldig fornøyd med hvordan den endte opp. Det ble heldigvis barnets mor også 🙂

MajaWM

Maja2WMDenne kaken er en veldig god og saftig sjokoladekake hvor trekk og all pynt er i marsipanveldig god og saftig sjokoladekake hvor trekk og all pynt er i marsipan. Luftballongen er en stor isoporkule som ble kledd med hvit marsipan, i 2 etapper, før den fikk på grå striper. Kurven er en liten pappboks kledd med marsipan som er preget med en pregerform i plast, med murmønster. Luftballongen er festet vha blomstertråd som går gjennom kurven og ned i kaken.

Maja3Bokstavene på kaken lages ved å kjevle marsipan kjempetynt. Så snur jeg marsipanen slik at den mest klissete siden havner opp, og lar den så få tørke et lite minutt før jeg dekker den med plastfolie og stikker ut bokstavene med en utstikker, den jeg brukte her heter ‘Old English’ og kommer fra et merke kalt FMM. Vrikk forsiktig utstikkeren en millimeter mot venstre, så mot høyre, mens du presser ned. Bokstavene må få tørke en god stund, jo lengre dess bedre, på underlaget før du forsiktig løfter de opp med en flat spatula. Hvis de ikke får tørke mister de gjerne formen når du flytter på de. Bokstavene festes på kaken vha litt vann eller spiselig lim. Hjertet ble lage med samme fremgangsmåte.

83c20ad1-43bb-4ec0-a2ce-1027a8ab8a10

Sommerfugler lages ved å kjevle marsipanen kjempetynt. Marsipanen kjevles så tynt at man såvidt kan skimte et eventuelt mønster i underlaget man kjevler på. Vent et lite minutt og snu deretter marsipanen, slik at den tørreste siden havner ned på underlaget. Deretter får marsipanen tørke et lite minutt til før jeg dekker den med plastfolie og stikker ut sommerfuglene med utstikkere fra Patchwork Cutters. Vrikk forsiktig utstikkeren en millimeter mot venstre, så mot høyre, mens du presser ned. Så løsner jeg sommerfuglene FORSIKTIG fra underlaget med en spatel, og lar sommerfuglene tørke natten over, liggende i vinkel i f.eks en åpen bok. Til slutt pensles de forsiktig med litt rosa perlemorspulver, mest farge i midten. De festes på kaken ved å bruke litt spiselig lim og litt myk marsipan.

Sløyfene og bånd på kurven er laget vha en silikonform fra First Impression Molds.

Ballongen i snabelen til elefanten er laget i marsipan, med et lite marsipanhjerte festet på vha spiselig lim. Den er festet rundt snabelen med blomstertråd.

Elefanten er laget for hånd, egen beskrivelse på hvordan lage en elefant kommer ved en senere anledning.

Maja4Her er jeg med fine Maja og kaken jeg lagde til henne <3

4 kommentarer

  1. Dette er den fineste og kuleste dåpskaken jeg noen gang har sett! Kreativt og nydelig farge! Har du farget den gule marsipanen selv?

  2. Litt gammelt innlegg, men prøver likevel☺️ Dekket du hele isoporkulen på toppen med marsipan? Og hva festet du med? Spiselig lim? Henger det fast? Planlegger å lage luftballong-dåpskake ☺️? kjempefine kaker du baker!

    1. Hei Silje,
      jeg dekket hele marsipankulen med marsipan ja, jeg festet den med spiselig lim – da holder marsipanen seg fint på 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *