Paier

Sommerpai med jordbær og rabarbra

Denne paien er smaken av sommer, og består av vaniljekrem, bakt rabarbra og jordbær.

Om sommeren liker jeg å gjøre ting enkelt, jeg benyttet derfor ferdig vaniljekrem til denne kaken. Har du tid og lyst må du gjerne lage vaniljekremen fra bunnen 🙂

Pai med jordbær og rabarbra

Ingredients

Paibunn

  • 250 g hvetemel
  • 100 g melis
  • 0,5 ts salt
  • 150 g meierismør, kaldt
  • 1 egg, kaldt

Rabarbra

  • 400 g rabarbra
  • 50 g sukker
  • 1 ts kanel
  • 2 ts vaniljesukker

Fyll

  • 3 dl vaniljekrem omtrent
  • jordbær
  • perlesukker kan sløyfes

Instructions

Paibunn

  • Del kjøleskapskaldt meierismør i terninger. Legg smørterningene i en bakebolle og tilsett mel, melis og salt.
    Smuldre smøret inn i melblandingen med fingrene dine.
    Når smøret er jevnt fordelt i melet tilsetter du ett egg og blander til alt er jevnt fordelt.
  • Ta paideigen ut fra bollen, pakk den inn i plastfolie og la deigen hvile i kjøleskapet i ca 1 time.
  • Etter at deigen er hvilt så kjevler du den ut til den er ca 3-4 mm tykk. Jeg synes det er enkelt å kjevle hvis jeg har et lag plastfolie både under og oppå deigen når jeg kjevler.
    Fordel deigen i en paiform. Prikk bunnen av paien med en gaffel og sett formen men deigen i fryseren i ca 30 minutter.
  • Sett stekeovnen på 190 grader varmluft.
    Kle innsiden av paien med aluminiumsfolie og legg oppi ukokt ris eller erter og stek paien slik i 15 minutter. Dette gjør man for at paien skal holde formen og ikke blåse seg opp.
  • Etter 15 minutter tar du brettet med paien ut fra ovnen, løfter vekk aluminiumsfolien med risen/ertene og setter paien tilbake i ovnen i ca 10 minutter til den er gylden men ikke brent.
    Avkjøl paien i romtemperatur.

Bakt rabarbra

  • Rens rabarbrastilkene og del de opp i ca 1,5 cm lange biter.
    Fordel bitene i en ildfast form. Strø over sukker, kanel og vaniljesukker og bland godt.
    Stek i ovnen på 180 grader i ca 25 minutter til rabarbraen er myk.
    Avkjøl.
    Legg rabarbraen i et dørslag så den får rent fra seg all væsken.

Montering

  • Fordel vaniljekrem i paibunnen.
  • Legg over rabarbra. Strø gjerne over litt perlesukker hvis du har det.
    Topp med jordbær som er delt i 4.
    Har du noen spiselige blomster i hagen din så kan du gjerne pynte med disse. Det er viktig at dette er blomster fra egen hage slik at du er sikker på at de ikke er sprøytet.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Recipe Rating