Denne paien er smaken av sommer, og består av vaniljekrem, bakt rabarbra og jordbær.
Om sommeren liker jeg å gjøre ting enkelt, jeg benyttet derfor ferdig vaniljekrem til denne kaken. Har du tid og lyst må du gjerne lage vaniljekremen fra bunnen 🙂
Pai med jordbær og rabarbra
Ingredients
Paibunn
- 250 g hvetemel
- 100 g melis
- 0,5 ts salt
- 150 g meierismør, kaldt
- 1 egg, kaldt
Rabarbra
- 400 g rabarbra
- 50 g sukker
- 1 ts kanel
- 2 ts vaniljesukker
Fyll
- 3 dl vaniljekrem omtrent
- jordbær
- perlesukker kan sløyfes
Instructions
Paibunn
- Del kjøleskapskaldt meierismør i terninger. Legg smørterningene i en bakebolle og tilsett mel, melis og salt. Smuldre smøret inn i melblandingen med fingrene dine. Når smøret er jevnt fordelt i melet tilsetter du ett egg og blander til alt er jevnt fordelt.
- Ta paideigen ut fra bollen, pakk den inn i plastfolie og la deigen hvile i kjøleskapet i ca 1 time.
- Etter at deigen er hvilt så kjevler du den ut til den er ca 3-4 mm tykk. Jeg synes det er enkelt å kjevle hvis jeg har et lag plastfolie både under og oppå deigen når jeg kjevler. Fordel deigen i en paiform. Prikk bunnen av paien med en gaffel og sett formen men deigen i fryseren i ca 30 minutter.
- Sett stekeovnen på 190 grader varmluft. Kle innsiden av paien med aluminiumsfolie og legg oppi ukokt ris eller erter og stek paien slik i 15 minutter. Dette gjør man for at paien skal holde formen og ikke blåse seg opp.
- Etter 15 minutter tar du brettet med paien ut fra ovnen, løfter vekk aluminiumsfolien med risen/ertene og setter paien tilbake i ovnen i ca 10 minutter til den er gylden men ikke brent. Avkjøl paien i romtemperatur.
Bakt rabarbra
- Rens rabarbrastilkene og del de opp i ca 1,5 cm lange biter. Fordel bitene i en ildfast form. Strø over sukker, kanel og vaniljesukker og bland godt. Stek i ovnen på 180 grader i ca 25 minutter til rabarbraen er myk. Avkjøl.Legg rabarbraen i et dørslag så den får rent fra seg all væsken.
Montering
- Fordel vaniljekrem i paibunnen.
- Legg over rabarbra. Strø gjerne over litt perlesukker hvis du har det. Topp med jordbær som er delt i 4. Har du noen spiselige blomster i hagen din så kan du gjerne pynte med disse. Det er viktig at dette er blomster fra egen hage slik at du er sikker på at de ikke er sprøytet.