I huset vårt er det innmari populært med knekkebrød for tiden, av den hjemmelagde typen. Inntil nylig har jeg svidd av en hel liten formue på å kjøpe små pakker med veldig gode, men kostbare, knekkebrød på diverse markeder og spesialbutikker. Jeg har hørt rykter om at knekkebrød var enkle å lage selv så jeg bestemte meg for å gi det et realt forsøk. Rettere sagt, jeg bestemte meg for å la min datter på 2 år få muligheten til å lage knekkebrød. For å se om det var så enkelt og raskt gjort å lage disse som ryktene sa. Jeg måtte selvfølgelig bistå med å måle opp ingrediensene, gå over for å jevne ut knekkebrødene på bakepapiret, og å skjære og steke de – men resten klarte hun helt fint selv. Og resultatet: Ikke noe mer kjøpeknekkebrød i dette huset! Disse var knallgode 😀
Knekkebrød
Ingredienser
- 4 dl havregryn
- 1 dl solsikkefrø
- 1 dl linfrø (Gjerne hakkede hvis du får tak i)
- 1 dl sesamfrø
- 4 dl grovt rugmel
- 1 dl gresskarfrø
- 1 ts salt
- 7 dl vann
Framgangsmåte
Tips
Du kan bruke de frøene du får tak i. Prøv gjerne noen andre typer enn jeg oppga i oppskriften, eller du kan droppe noen av frøene jeg har oppgitt hvis du ikke synes de smaker så godt. Jeg har prøvd meg frem på flere ulike varianter og det blir alltid vellykket!
Jeg har lest at knuste linfrø er bedre å bruke enn hele linfrø fordi hele linfrø går 'rett igjennom systemet', mens dersom man bruker knuste linfrø får man i seg flere av de gode næringsstoffene.
Ingen kommentarer