pokebolle
Gjærbakst, Søt gjærbakst, Til barna

Pokemon-boller

Altså, jeg måtte bare! Jeg klarte rett og slett ikke å la være å lage Pokemon-skoleboller. Jeg er, i likhet med store deler av befolkningen, bitt av Pokemon-basillen. Jeg tusler rundt og fanger fantasidyr med mobilen min. Det er helt tullete men så lenge det medfører at jeg og hunden min får ekstra lange kveldsturer så tenker jeg dette er en bra ting. Disse søte skolebollene ble spist opp ila minutter og jeg synes det var fantastisk morsomt å se min fine nevøs store øyne da han så hva tante holdt på å lage da han kom på besøk i dag.

 

Fremgangsmåte

Du kan bruke hvilken oppskrift du ønsker på søt gjærdeig, jeg brukte min supre bolleoppskrift. Hvis du lurer på hvorfor mine boller ser litt ‘spraglete’ ut så er det fordi jeg gikk tom for hvetemel og måtte erstatte noe av hvetemelet med grovt mel. Det var ikke planlagt men bollene smakte akkurat like godt og de ble bittelitt sunnere 🙂

Følg oppskriften din, eller min, helt frem til den er ferdig med forhevingen. Da elter du deigen sammen. Del deigen opp i jevnstore emner som du triller til runde boller. Plasser disse på et bakepapirkledd stekebrett. Klem bollene flate.

IMG_6432 (2)

Etterhev bollene i ca 40 minutter. Klem sammen et hull midt i hver bolle med en t-skje eller fingrene dine, fyll hullet med vaniljekrem.

IMG_6433 (2)

Stekes midt i ovnen på 225 grader i ca 10 minutter. Avkjøles på rist.

IMG_6434 (2)

Når bollene er helt avkjølte heller du litt kokos i en skål. I en annen skål blander du tykk glasur laget av melis og vann. Med en skje stryker du melisglasur utover halve bollen. Prøv å vær nøye med å få glasur helt inntil vaniljekremen, og å få rette streker der glasuren skal grense mot det fargede partiet. Rull bollen i kokosmassen, men kun delen hvor det er melisglasur. Om det blir tynt noen steder så kan du trykke på litt ekstra kokos der det er behov.

Så blander du melis, vann og litt farge(rød, gul eller blå) (bruk en ordentlig pastafarge, f.eks fra Wilton/Americolor/Squires, vanlig konditorfarge tror jeg ikke gir sterk nok farge) slik at du får en tykk glasur. Stryk denne over resten av bollen.

La den fargede glasueren tørke litt før du starter med neste steg, hvis ikke risikerer du at den svarte og den fargede glasuren blander seg…

Bland melis, vann og litt svart pastafarge i en liten bolle. Fordel denne over i en sprøytepose med en liten rund tipp. Sprøyt svart melisglasur i mønster slik jeg har på bollen nedenfor, altså rundt vaniljekremen og i skillet mellom hvitt og rødt/blått/gult.

Verre var det ikke 🙂

pokemonbolle

Disse bollene gikk unna på høykant både hos store og små.

synne

Min sønn er så ung at han skjønner ikke helt hva Pokemon er enda, men han synes bollene var kule og skikkelig gode. Spesielt stas var det at tunga ble blå…

De fineste hendene jeg vet om <3

sander

 

Jeg må informere om at bollene er inspirert av Meny-butikken Søndersrød i Larvik. De la ut bilder av at de hadde lagd slike boller og jeg synes det var så fantastisk kult at jeg måtte prøve jeg også! 🙂

pokebolle

Skoleboller skolebrød pokemon pokeball

Blir veldig glad hvis du liker eller deler på facebook
Forrige innlegg Neste innlegg

Flere godsaker

Ingen kommentarer

Svar