Diverse

Fluffy amerikanske pannekaker

Om en liten uke reiser jeg til USA igjen, denne gangen er det New York og Atlanta som står på agendaen. For å komme i riktig stemning deler jeg denne oppskriften på deilige, fluffy amerikanske pannekaker. Jeg har en stor svakhet for disse, servert på ekte vis med smør og lønnesirup. Jeg satser på minst 3 pannekakefrokoster ila mine 12 dager i USA. Pannekakene på amerikansk vis fikk jeg virkelig smaken for da jeg bodde i USA for 10 år siden. Der bodde jeg med en god venninne og  vi unnet oss pannekaker når vi var på reise eller hvis vi spiste frokost på restaurant, noe vi gjorde rett som det var. Etter den tid lager jeg slike pannekaker til frokost et par ganger i året når jeg har lyst på litt ekstra kos. En munnfull av disse og jeg er rett tilbake i California igjen 🙂

 

Amerikanske pannekaker

Ingredienser

 • 8 egg
 • 4,5 dl hvetemel
 • 1,5 ts bakepulver
 • 5 dl kulturmelk
 • litt salt

Framgangsmåte

Steg 1 Skill eggehviter fra eggeplommer. Bland eggeplommer med halvparten av kulturmelken. Bland sammen det tørre og tilsett dette i egg-og melkeblandingen. Rør godt og tilsett resten av melken. Stivpisk eggehvitene med litt salt og vend disse ganske forsiktig inn i røren. Du ønsker å blande godt men bevare noen små 'dotter' av eggehvite.
Steg 2
Stekes på ganske sterk varme i ca 2 minutter på hver side, til de har fått en fin og gyllen farge.

Jeg pleier å steke opp pannekaker før frokost, la disse holde seg varme på 100 grader i stekeovnen mens vi spiser en brødskive eller to, før vi unner oss mange gode varme pannekaker til frokost-dessert.

Tips

Amerikanske pannekaker smaker aller best nystekte. Jeg foretrekker å spise de med smør og en god dæsj lønnesirup men de smaker også fortreffelig med syltetøy eller brunost.

Vanligvis benytter jeg en vanlig stekepanne når jeg lager amerikanske pannekaker. Det går heeeelt fint. På hytta er jeg så heldig at min mamma har en stor takke, da går det enda fortere å steke.

Denne oppskriften var akkurat passe til 5 voksne og 3 barn, men da hadde vi alle spist en brødskive på forhånd.

 

 

Blir veldig glad hvis du liker eller deler på facebook
Forrige innlegg Neste innlegg

Flere godsaker

4 Kommentarer

 • Svar Anonyme 30. januar 2016 at 08:28

  Personlig syntest jeg disse smakte litt mye egg

  • Svar Marit 3. februar 2016 at 20:57

   Hei,
   takk for tilbakemeldingen. Jeg har en annen oppskrift som jeg bruker innimellom, jeg kan legge ut den også, den inneholder færre egg. Jeg skal gjøre det neste gang jeg lager de, så jeg får tatt bilder 🙂

   Marit

 • Svar Turid 15. september 2016 at 21:18

  Hva slags lønnesirup bruker du og hvor får man evt kjøpt den?

  • Svar Marit 16. september 2016 at 06:38

   Hei,
   jeg pleier å kjøpe lønnesirup på Meny. Har sett det på Bunnpris også. Jeg synes alle lønnesiruper er gode så du kan trygt bruke den du får tak i 🙂

  Svar