Diverse

Friske luftige rosa bringebærmarshmallows

I helgen deltok jeg på babyshower for min fine kusine Ingrid, som skal bli mor til sin tredje pike i januar. Jeg har hatt en tøff uke med en hund som så vidt klarte seg etter å ha svelget en hel ferskenstein som skar seg gjennom 14 cm tarm, og som måtte hasteopereres og få fjernet den skadde tarmen.  Hun er frisk nå, men jeg hadde derfor ikke tid til å bake en omfattende babyshowerkake. Jeg ønsket  likevel selvfølgelig å lage noe godt og ikke minst rosa til den kommende mor. Da falt valget på supergode rosa marshmallows. Disse har en frisk og tydelig smak av bringebær, er SÅ luftige og er ikke like søte som de marshmallowsene du kjøper på butikken. Stol på meg, du kan spise mange av disse;) Og som en bonus – de ser superstilige ut på kakebordet, enten det er til babyshower, dåp, konfirmasjon eller en bursdag.

rosa_marshmallows

Disse marshmallowsene er veldig greie å lage, men du må ha et termometer for å få korrekt temperatur på sukkerlaken. I tillegg er det viktig at miksebolle og visper er helt rene når du begynner, bittelitt eggeplomme eller fett kan ødelegge marengsen.

  • 160 g frosne bringebær
  • 225 g sukker, helst finkornet
  • 1,5 dl vann
  • 7 plater gelatin
  • 1 stor eggehvite, romtemperert
  • salt
  • hvetemel

Tin bringebærene og press de gjennom en sil for å bli kvitt steinene. Sil gjerne flere ganger hvis noen steiner klarer å lure seg med.

Legg gelatinplatene i kaldt vann i minst 10 minutter.

Bland sammen vann og sukker i en liten kasserolle. Kok opp og la det koke til blandingen blir 118 grader. Det er viktig at du IKKE rører i blandingen etter at du har slått på varmen. Du må bruke et sukkertermometer, eller et annet termometer som tåler minst 118 grader.

Men en håndmikser eller en kjøkkenmaskin blander du eggehviten med bittelitt salt (bare en liten klype) til den så vidt begynner å bli stiv.

Så blander du bringebærsaften inn i sukkerlaken. Rør godt. Klem alt vannet ut av gelatinplatene og bland de inn i i bringebær-og sukkerlaken. Mens mikseren med eggehviten går på lav hastighet tømmer du bringebærlaken inn i eggehviten i en tynn stråle. Prøv å ikke treff selve vispene med bringebærlaken. Sett mikseren på maks hastighet og visp til blandingen er helt avkjølt, og er luftig og ganske fast.

Kle en liten form med bakepapir i bunnen, ca 20 * 15 cm. Bruk en tesil og dryss litt mel over. Bre marengsen over, prøv å få den jevn og fin på toppen. Avkjøl i kjøleskapet. Etter en times tid strør du litt mel over toppen. Dekk formen med plastfolie og la den stå kjølig i minst 6 timer.

Børst av overflødig mel. Med en skarp kniv skjærer du ut kvadrater fra formen. Rull marshmallowsene i bittelitt mel slik at de ikke blir så klissete.

Marshmallowsene holder seg i 4-5 dager i kjøleskapet, i en tett boks.

Disse marshmallowsene er veldig friske og gode, og smaker godt av bringebær.

Oppskriften er laget med utgangspunkt i en oppskrift fra Lise Finckenhagen.

bringebær_marshmallowsBåde marshmallowsene og babyshoweren ble en stor suksess. Ingrid ble kjempeoverrasket da hun kom hjem og fant huset fint pyntet samt en herlig bukett bestående av hennes aller beste venninner. Vi hadde alle en morsom og hyggelig formiddag med god mat, kaker og fine gaver til den vordende mor.

Jeg blir veldig glad hvis du liker, og gjerne også deler, siden min på facebook slik at du får oppdateringer når jeg legger ut nye og fristende oppskrifter, trykk isåfall på facebook-logoen og trykk deretter ‘liker’

facebook

vibakes

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *