Diverse

Sjømannens kokosvafler

Sjømannskirken har åpnet en ny kirke i Rio de Janeiro og behøver i den anledning en ny vaffeloppskrift i samarbeid med matbloggsentralen. Det må jeg jo selvfølgelig være med på, nystekte vafler er noe av det beste jeg vet! Sjømannskirken er kjent for sine vafler, spesielt oppskriften som sjømannskirken i København benytter. Den har vunnet utallige vaffelkåringer. Jeg valgte derfor å benytte den samme oppskriften som grunnoppskrift, men for å tilpasse den til Rio har jeg tilsatt en god dose kokosmelk. I Rio benytter de mye kokos i matlagingen og jeg mener derfor at dette bør gjenspeiles i den nye sjømannskirkens vafler. Resultatet er en deilig og saftig vaffel med en diskret kokossmak, som passer like godt med brunost som med rømme og syltetøy. Det var viktig for meg å holde oppskriften enkel slik at kokossmaken ikke blir for tydelig og at den blir like populær til liten og til stor. Det ble den, jeg har funnet min nye vaffelfavoritt!

oppskrift_vafler_sjømannskirken

Sjømannens kokosvafler

2 egg
1 dl sukker
2 dl kulturmelk
2,5 dl kokosmelk
1 dl vann
350 g hvetemel
1 ts bakepulver
1/2 ts natron
1 ts vaniljesukker
1/2 ts kardemomme
125 g smeltet smør

Bland alle de tørre ingrediensene. Tilsett kulturmelk, kokosmelk og vann og bland godt. Visp sammen eggene og tilsett disse. Rør godt. Smelt smøret og bland dette inn i røren. La gjerne røren svelle i 10 minutter men dette er ikke nødvendig for et godt resultat. Hvis røren er for tykk tilsetter du litt mer vann eller kokosmelk.

Stek vaflene i et varmt jern med smør.

Jeg prøvde vaflene med både brunost, med jordbærsyltetøy og rømme, og helt enkle uten noe pålegg og kan gå god at disse ble velsmakende uansett topping. ‘hva skal man med Toro ?!?’ utbrøt min kjære da han måtte trø til som kontrollsmaker, dette er de saftigste og beste vafler han har smakt 🙂

oppskrift_vafler

mmmm, perfekt til kveldsmat mens man ser semifinalen av Hele Norge Baker 🙂

verdens_beste_vafler

Da er det bare å finne frem vaffeljernet, det finnes alltid en anledning for å servere nystekte vafler 😉

vibakes

6 kommentarer

  1. Hei Eva,
   det var hyggelig å høre. De ble kjempegode så det anbefaler jeg deg å gjøre 🙂

   mvh Marit

 1. Sjømannens kokkusvafler
  De blev super gode, dem kommer jeg til at lave igen. Har selv sejlet i et par år og ved disse vafler ville gøre alle glade.
  Tak for dejlig opskrift.
  Vh Jørgen Simonsen
  Hjørring Dk

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *