17. mai Ostekake

Ostekake i rødt, hvitt og blått

Denne kaken er slettes ikke vanskelig, men for å få den fin må du ha en god dose tålmodighet fordi hvert lag må stivne før det neste legges på. I tillegg må du passe på at kaken står helt rett slik at lagene blir jevne og fine. Denne kaken både smaker godt og ser veldig flott ut.

For å få ekstra klare farger i geleen så har jeg tilsatt litt rødfarge og blåfarge i geleene.

Ostekake i rødt, hvitt og blått

En fantastisk god ostekake med 3 lag gele.

Ingredients

Kjeksbunn

 • 300 g søte havrekjeks Digestive / Bixit
 • 100 g meierismør
 • 1 ts kanel

Ostefyll

 • 4 plater gelatin
 • 300 g Kremost Philadelphia
 • 3 dl Sæterrømme
 • 2 ts Vaniljesukker
 • 100 g melis
 • 3 dl Kremfløte
 • 1 pakke Jordbærgele
 • 1 pakke Blåbærgele

Instructions

Gele

 • Lag rød jordbærgele etter anvisning på pakken, men bruk kun 4 dl vann. Sett til avkjøling. Hvis du har litt rød konsentrert konditorfarge/pastafarge så kan du tilsette denne nå for en mer intens rødfarge.
 • Vei opp 60 g av pulveret fra den blå geleen. Lag blå gele etter anvisning på pakken, men bruk kun 2 dl vann. Du skal altså bruke kun halve pakken med gelepulver, det tilsvarer 60g, til 2 dl vann. Hvis du har litt blå konsentrert konditorfarge/pastafarge så kan du tilsette denne nå for en mer intens rødfarge.

Kjeksbunn

 • Kuns kjeksene til de er helt pulveriserte. Du kan bruke en foodprosessor hvis du har det, eller du kan legge kjeksene i en tykk plastpose, presse ut all luften og rulle over med et kjevle. Rør inn kanel.
  Smelt smøret og bland det godt sammen med kjeksene. Finn frem en rund kakeform på 24 cm i diameter. Klipp til og legg et bakepapir i bunnen. Hvis du har blank plaststrips så kan du kle innsiden av sidene i kakeformen din med stripsene, det er ikke nødvendig men gjør det lettere å fjerne formen og gir et jevnere resultat. Press kjeksblandingen godt ned i bunnen av kakeformen. Prøv å få bunnen så jevn som mulig. Sett kjeksbunnen i kjøleskapet til avkjøling mens du begynner med ostefyllet.

Ostefyll

 • Ikke begynn å lage ostefyllet før den røde og den blå geleen er helt romtemperert.
  Legg gelatinplatene i kaldt vann i 10 minutter. Pisk sammen rømme, Kremost, melis og vaniljesukker. Varm opp ca 3 ss av kremfløten i en kjele til den begynner å ryke. Da fjerner du kjelen fra varmen, klemmer overflødig vann ut fra gelatinplatene og løser gelatinplatene opp i den varme fløten. Hell sakte fløten med den oppløste gelatinen over i rømme- og kremostblandingen mens du rører samtidig. Rør godt slik at alt blir jevnt blandet.
 • Pisk kremfløten til en bløt krem. Bland kremen sammen med rømme- og osteblandingen vha en slikkepott.

Montering

 • Nå begynner moroa! Jeg har prøvd meg litt frem og følgende fremgangsmåte sørger for jevne fine lag. Trikset her er at vi ikke ønsker at ostemassen skal begynne å stivne før vi får den på kaken, for da får vi ikke helt jevne og rette lag. Hold tungen rett i munnen og gjør følgende:
  Vei opp alt ostefyllet og ta av nøyaktig en tredel. Hell tredelen av ostefyll over kjeksbunnen. Du kan 'vrikke' litt på kakeformen for å få ostefyllet til å legge seg jevnt. Den resterende delen av ostefyllet lar du stå på benken, ikke sett det i kjøleskap for da vil det stivne. Plasser kaken i fryseren i ca 15 minutter. Det er superviktig at kaken står helt rett i fryseren så vi får rette pene lag. Når kaken har fått stå i fryseren i 15 minutter så skal ostefyllet ha stivnet såpass at vi kan helle litt gelé forsiktig oppå. Vei opp halvparten av den røde geléen og hell den veldig forsiktig over ostemassen. Plasser gjerne en skje like over ostemassen slik at du heller geléen på skjeen og lar den renne ned på ostemassen derfra. Plasser kaken tilbake i fryseren i 15 minutter.
  Nå skal vi tilsette neste lag med ostefyll. Hell halvparten av det ostefyllet du har igjen over den røde geleen. Hvis ostefyllet har stivnet litt så det ikke flyter utover så kan du glatte det over med en spatula. Sett i fryseren i ca 10 minutter. Hell så forsiktig den blå geleen over kaken. Plasser kaken i fryseren i 10 minutter. Gjenta prosessen med det siste laget ostefyll og resten av den røde geleen. Når du har helt over det siste gelélaget så kan du plassere kaken i kjøleskapet og la den stå der over natten eller i minst 4 timer.
  Før servering løsner du kaken fra formen ved å føre en skarp kniv langs innsiden av kanten av formen. Plasser kaken på et pent kakefat. Dekorer gjerne med noen friske jordbær, litt rips, blåbær. Har du noen fine sjokoladebiter, pikekyss eller noen friske, usprøytede blomster så kan du gjerne pynte med det også.

5 kommentarer

 1. Nydelig kake! Denne skal jeg forsøke meg på til 17.mai 😍 Men, hvor høy blir den sånn ca? Blir det plass i en standard kakeform?

  1. Hmmm, det spørs hvor stor din kakeform er. Den får plass i min vanlige kakeform, men tror formen din bør være 7,5 cm – er den lavere enn det så kan den bli for liten. Da bør du bygge opp formen med bakepapir som tapes godt sammen i skjøtene 🙂

 2. Hei!
  Kan det haes gelé i ostefyllet for smak på den?
  Eller blir dette en helt annen form for ostemasse til ostekaken enn «vanlig» ostekake med gelélokk?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Recipe Rating