Kaker Ostekake Paier

Rabarbraruter med ostefyll

Endelig er rabarbrasesongen her! Rabarbraplanten er for meg, likestilt som jordbær, den ultimate sommerveksten. Og det er nå vi må spise rabarbraen for sesongen varer ikke så lenge. Rabarbra er velegnet i mye bakverk, gjerne kombinert med kanel. I dag har jeg komponert noen smakfulle rabarbraruter som er en kombinasjon av smuldrepai og ostekake. Disse kan enten spises kalde eller du kan nyte de lunkne med vaniljeis eller litt vispet krem til. Fantastisk gode er de uansett!

Ingredienser

  • 150 g hvetemel
  • 50 g havregryn
  • 100 g brunt sukker
  • 115 g meierismør (kaldt)
  • 230 g Philadephia naturell
  • 120 g sukker (til ostefyllet)
  • 1 ts vaniljesukker (til ostefyllet)
  • 0,5 tskanel (til ostefyllet)
  • 0,25 tsmuskat (til ostefyllet)
  • 1 egg (til ostefyllet)
  • 2 store rabarbrastilker

Framgangsmåte

Steg 1 Bland mel, havregryn og brunt sukker i en bolle. Tilsett kaldt smør og smuldre deigen sammen med fingrene. Ta av ca 130g av deigen som du legger unna til å bruke som topping. Resten presser du ned i en bakepapirkledd form, gjerne firkantet, på ca 20*20 cm. Forstek bunnen i 10 minutter på 200grader på rist midt i ovnen.
Steg 2 Mens bunnen steker lager du ostefyllet.
Bland Philadelphia og sukker. Tilsett vanilje, kanel og muskat og bland godt. Rør inn egget. Fordel fyllet over kakebunnen når den er ferdig forstekt.
Rens rabarbraen og kutt opp i store biter som du fordeler jevnt over kremostfyllet, press bitene nedi. Vi ønsker mange store, gode syrlige biter for den friske herlige rabarbrasmaken.
Steg 3 Smuldre resten av deigen over rabarbraen. Strø gjerne over litt perlesukker på toppen hvis du har det.
Steg 4 Stekes på 180 grader i ca 35 minutter, til kaken har blitt nesten helt fast.

Avkjøl helt før du kutter opp i firkanter. Du kan gjerne varme opp rutene noen minutter i stekeovnen (210 grader i 5 min på stekebrett) før servering, og servere disse lunkne med en dæsj krem. MMMMMMm… så godt!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *