Festkaker Kaker Ostekake Sjokoladekaker

Sjokoladekake med bakt ostefyll, salt karamell & peanøtter

Noen ganger treffer jeg full blink når jeg eksperimenterer meg frem til nye kombinasjoner. Det gjorde jeg denne gangen, min samboers kolleger var enstemmige i at dette var den beste kaken, ‘by far’, de har fått. Og det sier ikke lite. Kombinasjonen av en supersaftig og mørk sjokoladekake, fylt med et godt lag luftig ostefyll, salt karamell, peanøtter og tilslutt trukket med et godt lag mørk sjokolade. Denne kaken er min manns nye favoritt! Det ryktes til og med at en av min manns kolleger satt og skrapte av restene fra kakefatet på slutten av dagen mens han satt i et telefonmøte og trodde ingen så han 😉

Denne kaken er nokså tidkrevende å lage men jeg kan love deg at den er verdt innsatsen.

Til denne oppskriften benytter jeg en kakeform som er 25 cm. Det er en fordel hvis du har 2 former, slik at du kan benytte en form til ostefyllet og en annen til selve kaken. Har du bare en form lager du ostefyllet først, og fjerner fyllet fra formen når det er dypfryst. Legg da fyllet tilbake i fryseren og oppbevar det der helt til du skal bruke det.

Kaken tar 2 dager å lage, evt kan du klare å lage den på en dag hvis du starter å lage kaken tidlig om morgenen. Årsaken til det er at ostefyllet skal avkjøles over natten (eller i minst 4 timer) og deretter plasseres i fryseren til det er helt frossent.

Man starter med å lage ostefyllet, deretter lager man sjokoladekaken. Karamellsausen lager man en time før man skal montere kaken. Sjokoladeglasuren lager man når kaken er ferdig montert.

[gmc_recipe 2330]

peanøttkake4_upd peanøttkake6_updated

6 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.