Barnekaker, Til barna

Kake med overraskelse inni

Jeg må bare få dele fremgangsmåten på denne kaken jeg lagde til min sønns bursdag i sommer. Jeg hadde gledet meg i mange måneder til å få lage denne kaken og jeg sto og trippet som en ivrig veddeløshest da vi skulle kutte opp kaken og alle barna skulle få se hva som var gjemt inni kaken. I ettertid må jeg kanskje innrømme at jeg ble i enda større ekstase enn barna over å se at smarties’ene rant ut av kaken da jeg skar den opp – men det får så være. Jeg synes dette var superkult! Enkelt å få til er det også 🙂

Fremgangsmåte

Lag en god og stabil rund sjokoladekake. Del kaken din i 3-4 lag avhengig av hvor høy den er. Det er en fordel å ha en høy kake når du skal lage en slik kake. Du kan bruke din vanlige oppskrift men benytt en mindre form, kle den gjerne med bakepapir på innsiden for å få den ekstra høy. Se tips her.  Legg den nederste kakebunnen på et kakefat. Smør på et godt lag glasur over hele bunnen, jeg brukte en god melkesjokoladesmørkrem. Så tar du de gjenværende bunnene, minus bunnen som skal være øverst på kake, og legger de oppå hverandre på kjøkkenbenken. Finn frem en liten rund utstikker, ca 5-6cm i diameter, og stikk gjennom bunnene. Hvis du ikke har en slik rund utstikker så kan du skjære et rundt hull med en skarp kniv. Det gjør ingen verdens ting om hullet ikke blir helt rundt.

sjokoladekake med hull iPlasser resten av bunnene oppå den nederste bunnen, med et godt lag glasur mellom hvert lag.Jeg plasserte utstikkeren min midt på kaken og la bunnene rundt denne men det er ikke nødvendig.

sjokoladekake med overraskelse

Når alle bunnene med unntak av toppen er plassert på kakefatet så fyller du hullet med valgfritt godteri. Hvis du har utstikkeren inni kaken så tar du den vekk før du fyller i godteriet. Det gjør seg veldig godt med non-stop, smarties eller m&ms men annet smått godteri fungerer selvfølgelig også. Legg på glasur på den øverstekake bunnen .

godteri inni kakePlasser så på kakebunnen som blir toppen av kaka.

sjokoladekake med fyll

Dekk så hele kaken med glasur og evt. marsipan/fondant. Pynt kaken etter eget ønske og gled deg villt og hemningsløst til du skal overraske barna med godteri inni kaka!

legokake

Blir veldig glad hvis du liker eller deler på facebook
Forrige innlegg Neste innlegg

Flere godsaker

8 Kommentarer

 • Svar Heidi Lie 1. mai 2018 at 12:50

  Kan denne lages en dag i forveien? Før den skal serveres ?

  • Svar Marit 8. mai 2018 at 20:35

   Hei,
   det går helt fint ja. Denne kan til og med lages 2 dager i forveien! Lykke til 🙂

 • Svar Katinka 27. mai 2020 at 09:31

  Lyst å dele med deg den sjokoladekake å kremen?:)

 • Svar Kristin Lund 30. april 2021 at 13:00

  Hei, brukte du fondant som topplokk? Kunne du kanskje delt mønsteret du skar ut?
  Hilsen Kristin

  • Svar Marit 20. mai 2021 at 21:02

   Hei. Jeg brukte marsipan, synes det er enklere å jobbe med enn fondant. Jeg har dessverre ikke noe mønster, tror jeg skar ut på frihånd 🙂

 • Svar Hedda 3. mai 2022 at 17:41

  Hva er oppskrifta på sjokoladekaka du lagde?☺️

  • Svar Marit 9. mai 2022 at 21:14

   Her brukte jeg Annas Sjokoladekake

  Svar