Jeg
Hvis du lager pepperkakedeigen din selv istedenfor å kjøpe den ferdig skal jeg love deg at resultatet blir så mye bedre. Og den lukten når du lager deigen, idet du tilsetter alle de gode krydderne i den varme sirupen…. Det blir en så fantastisk god duft som fyller hele huset og skaper instant julestemning for både liten og stor.
For å komme frem til denne oppskriften satte jeg meg ned med en liten stabel av gamle kokebøker, bakebøker og julebøker for å finne frem til den ultimate pepperkakeoppskriften. Jeg tok med meg det beste fra flere oppskrifter og endte opp med en oppskrift som ble helt fantastisk god. Både på smak og på konsistens. Samt at den skapte skikkelig god julestemning på kjøkkenet mitt for det luktet helt himmelsk da jeg lagde deigen, det blir rett og slett magi når alt det gode krydderet treffer den varme sukkermassen.
Min lille Sarah synes deigen var så god på smak at hun viste lite interesse for å kjevle den ut, det var mye mer stas å spise den!
Pepperkaker
Ingredienser
- 1dl lys sirup
- 1dl mørk sirup
- 1ss kanel
- 250g sukker
- 2ts malt ingefær
- 1ts malt nellik
- 1ts kardemomme
- 250g meierismør
- 1ss natron
- 2 egg
- 650g hvetemel
Framgangsmåte
Tips
Hvis du kjevler pepperkaker så kan de gjerne være veldig tynne, 2 mm er passe.
Hvis du bruker deigen for å lage pepperkakehus anbefaler jeg at du kjevler litt dykkere, 3-4 mm.
Hvis du oppbevarer deigen godt innpakket holder den seg i en uke i kjøleskapet.
Hjertekaker <3
I fjor hadde jeg et rimelig heftig pepperkakeprosjekt. I den anledning hadde jeg for lite pepperkakedeig og supplerte med ferdigkjøpt deig. Det var først når jeg fikk sammenlignet ferdigkjøpt deig med den hjemmelagde at jeg virkelig merket hvor stor forskjell det er. Den kjøpte deigen var fettete og ekkel å kjevle, samt at den ble litt ‘bulete’ under steking. I tillegg smakte pepperkakene laget med kjøpt pepperkakedeig tamt og kjedelig. Altså er det vel verdt innsatsen å lage pepperkakedeigen selv!
Ingen kommentarer