Fun making gingerbread cookies
......
Jeg og barna hadde det kjempegøy da vi hadde NTE på besøk for å ta bilder og intervjue oss mens vi bakte pepperkaker. 
#nte #blogg #bakeblogg #pepperkaker #nrkjul #bbcgoodfood #barn #glede #førjulstid #førjulskos #bake #bakemag #matbloggsentralen #julegodt #familie
Diverse

Verdens beste pepperkaker

Jeg har en innrømmelse å komme med… Etter at jeg flyttet hjemmefra har jeg kun benyttet ferdigkjøpt pepperkakedeig. Det var planen i år også. Det er jo så innmari lettvindt. Men det var før jeg fikk en snapchat fra min gode venninne Ine, som sendte et bilde av nettsiden min hvor det ikke var noen treff etter ‘pepperkaker’. Det kan vi ikke ha noe av.

Jeg satte meg ned med en liten stabel av kokebøker, bakebøker og julebøker for å finne frem til den ultimate pepperkakeoppskriften. Jeg tok med meg det beste fra flere oppskrifter og endte opp med en oppskrift som ble helt fantastisk god. Både på smak og på konsistens. Samt at den skapte den ultimate julestemning på kjøkkenet mitt for det luktet helt himmelsk da jeg lagde deigen.

Min lille prinsesse synes deigen var så god på smak at hun viste lite interesse for å kjevle den ut, det var mye mer stas å spise den!

sarah

Pepperkaker

Ingredienser

 • 250g sukker
 • 1dl lys sirup
 • 1dl mørk sirup
 • 1ss kanel
 • 2ts malt ingefær
 • 1ts malt nellik
 • 1ts kardemomme
 • 250g meierismør
 • 1ss natron
 • 2 egg
 • 600g hvetemel

Framgangsmåte

Deig
Steg 1 Bland sukker og lys og mørk sirup i en kasserolle. Kok opp på svak varme mens du rører.
Tilsett kanel, ingefær, kardemomme og nellikk. Rør godt.

Tilsett natron og rør fort sammen. Deigen vil nå endre konsistens og farge.

Del smøret i små terninger og legg det i en stor bolle. Hell over sirupsblandingen og rør godt til alt smøret er smeltet.

Du skal røre helt til blandingen er romtemperert. Rør sammen eggene og rør de inn i deigen.

Tilsett melet, litt etter litt, til du får en fin deig. Kna godt. Den kan godt være litt klissete for den blir fastere når den står.

Legg deigen tilbake i bollen og dekk godt til med plast. La den stå kjølig over natten.
Utkjevling
Steg 2
Ta ut et lite stykke deig og kna den myk.
Kjevle tynt og stikk ut ønskede former.

Strø på litt mel over og under deigen.

Det er enklest hvis du kjevler på bakepapir og stikker ut figurene rett på bakepapiret, da behøver du ikke å flytte kakene over til papiret etterpå.

Alternativt kan du kjevle ut deigen på benken/bordet ditt, evt på en silikonmatte.

Pepperkakene stekes på 225 grader i ca 6 minutter.

Kakene avkjøles på rist og oppbevares i en tett boks.
stikkerut

Tips

Hvis du kjevler pepperkaker så kan de gjerne være veldig tynne, 2 mm er passe.

Hvis du bruker deigen for å lage pepperkakehus anbefaler jeg at du kjevler litt dykkere, 3-4 mm.

Hvis du oppbevarer deigen godt innpakket holder den seg i en uke i kjøleskapet.

 

blomsterkaker

Hjertekaker <3

hjertekaker pepperkaker

Jeg og min samboer bestemte oss, noe impulsivt, for å lage et stort og litt omfattende pepperkakehusprosjekt. I den anledning hadde vi for lite pepperkakedeig og supplerte med ferdigkjøpt deig. Det var først når jeg fikk sammenlignet ferdigkjøpt deig med den hjemmelagde at jeg virkelig merket hvor stor forskjell det er. Den kjøpte deigen var fettete og ekkel å kjevle, samt at den ble litt ‘bulete’ under steking – samt at pepperkakene smakte tamt og kjedelig. Altså er det vel verdt innsatsen å lage pepperkakedeigen selv!

Blir veldig glad hvis du liker eller deler på facebook
Forrige innlegg Neste innlegg

Flere godsaker

Ingen kommentarer

Svar