For mange blir det ikke jul uten ekte, italienske Biscotti. Denne sprø, italienske klassikeren med store mandelbiter er perfekt tilbehør til en kopp sterk kaffe. I Italia dypper de gjerne kjeksen i en god dessertvin, Vino Santo, men selv foretrekker jeg å dyppe de i en god kaffe 🙂
Jeg synes Biscotti kan ha en tendens til å bli litt harde og smakløse så jeg har kjørt på med ekstra mye sitronskall, og noen store gode biter med hvit sjokolade. Disse ble skikkelig gode og de holder seg veldig lenge, altså perfekt å ha liggende i tilfelle det plutselig dukker opp gjester som er kakesultne 😉 Biscotti oppbevares i en tett kakeboks i romtemperatur, evt i en kjølig bod.
Biscotti med sitron og hvit sjokolade
Ingredienser
- 150g mandler
- 3 eggeplommer
- 250g sukker (gjerne finkornet)
- 1ts vaniljesukker
- littsalt
- 3 eggehviter
- 2 sitroner (kun det gule av skallet)
- 400g hvetemel
- 1,5ts bakepulver
- 150g hvit sjokolade
Framgangsmåte
Denne oppskriften er basert på en oppskrift fra Trines matblogg
Blir veldig glad hvis du liker eller deler på facebook
Ingen kommentarer