Høytider Jul Porsjonskaker

Biscotti med sitron og hvit sjokolade

For mange blir det ikke jul uten ekte, italienske Biscotti. Denne sprø, italienske klassikeren med store mandelbiter er perfekt tilbehør til en kopp sterk kaffe. I Italia dypper de gjerne kjeksen i en god dessertvin, Vino Santo, men selv foretrekker jeg å dyppe de i en god kaffe 🙂

Jeg synes Biscotti kan ha en tendens til å bli litt harde og smakløse så jeg har kjørt på med ekstra mye sitronskall, og noen store  gode biter med hvit sjokolade. Disse ble skikkelig gode og de holder seg veldig lenge, altså perfekt å ha liggende i tilfelle det plutselig dukker opp gjester som er kakesultne 😉 Biscotti oppbevares i en tett kakeboks i romtemperatur, evt i en kjølig bod.

Ingredienser

  • 150g mandler
  • 3 eggeplommer
  • 250g sukker (gjerne finkornet)
  • 1ts vaniljesukker
  • littsalt
  • 3 eggehviter
  • 2 sitroner (kun det gule av skallet)
  • 400g hvetemel
  • 1,5ts bakepulver
  • 150g hvit sjokolade

Framgangsmåte

Steg 1 Grovhakk mandlene og rist de i en stekepanne til de såvidt begynner å bli gyldne.
Bland eggeplommer, sukker og vaniljesukker med en elektrisk mikser til det blir kremet. Bland inn sitronskallet.

Visp eggehviter og en liten klype salt til det blir helt stivt.
Bland eggehviter forsiktig inn i eggeplommene.

Bland resten av det tørre og sikt dette inn i eggeblandingen. Bland forsiktig med en slikkepott.
Tilsett mandler og grovhakket hvit sjokoalde.

Steg 2 Del deigen opp i 3 pølser som er like lange som stekebrettet ditt. Press de litt flate. De skal være ca 2 cm høye og 6 cm brede.
Steg 3 Kjeksene stekes på 175grader i ca 30 minutter.
Når de er ferdige skjærer du de umiddelbart opp i skiver, på skrå. Ca 1,5 cm brede.

Avkjøles på rist.
Oppbevares i en tett boks/glass.

Kan gjerne duppes i god, sterk kaffe

Oppskrift biscotti med sitron og hvit sjokolade

Oppskrift Biscotti

Verdens beste Biscotti

Denne oppskriften er basert på en oppskrift fra Trines matblogg

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *