Saftige muffins med krydder til jul
Cupcakes, Høytider, Jul, Porsjonskaker

Saftige pepperkakemuffins med kanelfrosting

Nå før jul er det avslutninger og tilstelninger på rad og rekke, og man skal gjerne ta med noe godt å bite i. Da kan jeg anbefale disse supersaftige og smakfulle pepperkakemuffinsene som er toppet med en deilig kremostfrosting, med en god smak av kanel. Disse lukter og smaker som pepperkaker men jeg synes de er 10 ganger bedre på grunn av den gode konsistensen. I tillegg er den duften som brer seg i huset når disse stekes helt magisk. Julestemningen kommer enten du vil det eller ikke.

Pepperkakemuffins

Ingredienser

  • 100g meierismør (romtemperert)
  • 250g brunt sukker (den myke typen)
  • 3 egg
  • 1dl seterrømme
  • 150g hvetemel
  • 1ts bakepulver
  • 1ts natron
  • 2ts kanel
  • 1ts ingefær (malt)
  • 1ts nellik (malt)
  • 1ts kardemomme (malt)
  • 150g meierismør (til frosting)
  • 500g melis (til frosting)
  • 200g Philadelphia kremost (til frosting)
  • 3ts kanel (til frosting)

Framgangsmåte

Steg 1
Bland smør og sukker lett og luftig med en elektrisk mikser, en håndmikser passer veldig fint til dette.
Bland i eggene mens du rører godt mellom hvert egg.
Rør sammen resten av ingrediensene og sikt disse i røren. Rør forsiktig med en slikkepott slik at blandingen blir jevn.

Fordel deigen i former. Ca 2/3 fulle. Plasser gjerne formene i et muffinsbrett hvis du har det, da holder de bedre formen. Hvis ikke er det et godt tips å bruke 2 papirformer for hver muffins.

Stekes i ca 18 minutter på nest nederste rille. 175 grader

Avkjøles på rist. Ta de ut av metallformen når de avkjøles.
pepperkakemuffinsjul
Steg 2 Når muffinsene er helt avkjølte rører du smør, kanel og melis lyst og luftig. Deretter rører du inn kremosten, denne skal være kjøleskapskald. Rør forsiktig når du rører inn kremosten, rører du for lenge når osten er tilsatt vil frostingen bli rennende.

Sprøyt på kremost på muffinsene.

Pynt gjerne med en pepperkake og et lite kaneldryss.

Tips

Disse muffinsene holder seg i 4-5 dager i kjøleskap hvis de oppbevares i en tett boks.

Smaker aller best hvis de serveres romtemperert.

 

Her finner du alle mine andre oppskrifter relatert til jul.

Blir veldig glad hvis du liker eller deler på facebook
Forrige innlegg Neste innlegg

Flere godsaker

Ingen kommentarer

Svar