Diverse

Yoghurt med tranebær og ingefærmarinert appelsin & mango

Når man har lyst på en lett frokost midt oppi all tung påskemat, eller har behov for et lite mellommåltid, passer yoghurt med deilig frisk frukt ypperlig. Til frokost i dag vartet jeg opp med naturell yoghurt toppet med appelsin og mango som hadde ligget natten over i en sukkerlake laget med ingefær, og noen tranebær strødd over for den siste ekstra touchen. Mango og appelsin er en fortreffelig kombinasjon, og ingefæren ga en ny vri som komplementerte smakene istedenfor å overskygge de. Frukten blir litt søtere enn vanlig etter å ha ligget i sukkerlaken og får derfor en fin balanse til en litt syrlig naturell yoghurt. Hele familien elsket frokosten og min mor har allerede bedt meg om oppskriften for slik skulle hun lage mer av!

ingefærmarinert appelsin og mango med tranebær og yoghurt

Appelsin-og mangoen forberedes kvelden før du skal spise yoghurten. Du kan gjerne lage opp en stor porsjon for frukten holder seg et par dager i laken. I tillegg, som en ekstra bonus, kan du bruke eventuelle rester av lake/frukt til en deilig fruktsalat, da tilsetter du f.eks litt banan og ananas og serverer med litt pisket krem.

 

Ingefærmarinert appelsin og mango

1,5 dl vann
1 dl sukker
1 stor ingefær

2 appelsinger
1 mango
Kok opp vann og sukker. Skrell ingefæren og skjær den i ca 2mm tykke skiver. Tilsett ingefæren i kjelen og kok i ca 10 minutter. Laken vil da smake sterkt av ingefær. Fjern ingefæren og avkjøl laken.

Kutt opp appelsiner og mango i ganske små biter. Fjern mest mulig av det hvite på appelsinen. Tilsett frukten i den avkjølte ingefærlaken, dekk over med plastfolie og oppbevar kjølig til du skal spise det.

Montering

Legg et par store skjeer med naturell yoghurt i en skål. Topp med store mengder frukt, la det meste av laken renne av frukten før du legger den på yoghurten. Strø over noen tranebær.

ingefærmarinert appelsin og mango med tranebær og yoghurt

Tranebær, appelsin og mango

Så enkelt er det. Og så godt! Lykke til 😀

vibakes

1 kommentar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *