dåpskake sommerfugler rosa navn sovende baby
Dåpskaker Dekorkaker

En rosa dåpskake

Fra tid til annen hender det at jeg får forespørsler fra venner og bekjente om å hjelpe til med kakebaksten til spesielle anledninger. Da svarer jeg ja så ofte som jeg kan, spesielt hvis det er en dåpskake strekker jeg meg langt for å få bidra. Dere som leser bloggen min fast har fått med dere at dåpskaker er de kakene jeg aller, aller helst lager. De er ofte veldig delikate og skjønne og man kan legge litt ekstra omsorg i kaken, mye likt som jeg tenker når jeg lager en bryllupskake men bryllupskakene er så store og der er det ekstra mye press for å få kaken 100% perfekt. Dåpskaker er bare kos… Derfor synes jeg det var stor stas da jeg rett før påske fikk lov til å lage dåpskaken til en hyggelig dame som jeg har jobbet sammen med tidligere.

dåpskake pike jente rosa trondheim

Selv om det er veldig hyggelig å lage en slik kake er det ikke noe jeg kan ta på meg hver uke for det er innmari mye arbeid. Ettersom jeg er i full jobb, og i tillegg har en liten gutt, får jeg som oftest ikke begynt på mine bakeprosjekt før kl 19 på kveldene. Da går det med 2 hele kvelder til å lage pynt, samt en time en tredje kveld til å lage selve kakebunnen. Som om det ikke var nok tar det ca 4 timer en fredag kveld for å lage fyll til kaken, fylle kaken, trekke kaken med marsipan samt fullføre dekoreringen. Altså tar det totalt myyye tid. Heldigvis er dette en hobby jeg har så jeg gjør det fordi jeg synes det er veldig hyggelig 🙂

 dåpskake_med_navn_rosa Dåpskake_jente

Selv om jeg blir fornøyd med de fleste kaker jeg lager kan man aldri være helt sikker på mottagelsen til de som skal ha kaken. Det er alltid litt spennende å vise frem kaken og få vite om den innfrir forventningene. Det gjorde den heldigvis denne gangen, dåpsbarnets mor var strålende fornøyd både med smak og utseendet til kaken. Puh 😉  vibakes

2 kommentarer

  1. For en flott og sjønn dåpskake, bare helt nydelig 😀 Og veldig godt å lese om hvor lang tid du har brukt på den, som regel blir det ikke skrevet noe om det, så man tror jo andre er så himla snare med å lage sånner kreasjoner, men man vet jo selv at det tar laaaang tid. 😉 Etter jeg fikk mitt 3. barn, har kakebakinga stort sett stått på pause. Det er rett og slett ikke tid til det lenger i hverdagen.

    1. Tusen takk, Tonje. Jeg tror nok ikke at de som ikke er inne i kakebakeverdenen skjønner hvor lang tid som går med til å lage en slik dekorkake nei, selv før man kommer til selve dekoreringen/pyntingen har det gått mange timer med baking, steking, oppvask, fylling, enda mer oppvask og farging av marsipan. Heldigvis synes jeg det er skikkelig gøy, skulle bare ønske døgnet hadde flere timer;) selv venter jeg mitt 2. barn når som helst nå og vet at det kommer til å bli færre dekorkaker fremover, men håper jeg likevel får nok tid til å bake litt innimellom. Har så mange oppskrifter jeg har lyst til å prøve ut 😉

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *