Diverse

Hyttekaka – en saftig krydderkake med sjokoladekrem

Når vi er på hytta liker vi å kose oss med litt kake til kaffen, både som en deilig liten frokostdessert og som en ekstra kos på ettermiddagen. Denne kaken har blitt så populær på hytta at jeg har gitt den navnet ‘Hyttekaka’. Den er utrolig saftig og smakfull og har blitt hele familiens favoritt.
Vi er ofte mange samlet på hytta så det er noen krav som skal til for at alle skal bli fornøyde med kaken:
– Den må være rask å lage
– Den må mette mange personer
– Den kan ikke kreve spesialutstyr
– Den må holde seg i mange dager
– Den må kunne oppbevares i en kjølig bod, altså ikke kreve kjøleskap
– Den må være barnevennlig
– Sist men ikke minst – den må være supergod!

Denne kaken dekker alle disse kravene. Barna elsker den fordi de synes den minner om pepperkaker. Vanligvis benytter jeg en ostekrem på krydderkaker men barna foretrekker sjokoladekrem – og det fungerer faktisk utrolig godt på denne kaken!

Hyttekaka

Ingredients

Krydderkake

  • 250 g meierismør
  • 4 ts kanel
  • 2 ts vaniljesukker
  • 1 ts nellik
  • 2 ts kardemomme
  • 650 g sukker
  • 4 stk egg
  • 1 kartong kulturmelk 1 pakke er litt under en liter
  • 3 ts natron
  • 800 g hvetemel

Sjokoladekrem

  • 200 g meierismør romtemperert
  • 500 g melis
  • 2 ts vaniljesukker
  • 100 g melkesjokolade
  • 100 g mørk kokesjokolade
  • 1 dl kremfløte

Instructions

Krydderkake

  • Smelt smøret på medium varme i en kjele. Når alt smøret er smeltet fjerner du kjelen fra varmen og rører inn vaniljesukker, kanel, kardemomme og nellik.
  • I en bolle rører du sammen egg og sukker. Rør godt slik at du ser at det er godt blandet.
    Rør inn kulturmelken.
    Rør inn meierismøret.
    Bland hvetemel og natron og vend dette inn i resten av røren. Når røren er jevn og uten klumper fordeler du den i en bakepapirkledd langpanne, ca 30*40 cm.
  • Stek kaken i ca 35 minutter på nest nederste rille, på 180 grader over/undervarme.
    Avkjøl kaken i formen før du begynner med sjokoladekremen.

Sjokoladekrem

  • Varm kremfløten i en kjele til den begynner å ryke. Fjern så kjelen fra varmen. Brekk sjokoladen opp i biter og la den løse seg opp i den varme fløten. Rør med en slikkepott til all sjokoladen er jevnt blandet i fløten.
  • Visp romtemperert smør lyst og luftig sammen med melis og vaniljesukker. Tilsett sjokoladekremfløten og rør til du har en luftig krem.
    Fordel kremen jevnt over kaken. Dryss gjerne litt fargerikt strøssel over.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Recipe Rating